Den pågående høringen i etterkant av avsløringene i Rupert Murdochs søndagsavis News of the World har rammet den profilerte medieinvestoren tungt. En rekke ledere i selskapet News Corporation er tvunget til å gå, selskapet måtte droppe planene om å kjøpe seg opp i den britiske satellitt-tv-operatøren BSkyB og er under etterforskning for korrupsjon og bestikkelser

Nå mener Arbeiderparti-politikeren David Milliband at Murdoch må tone ned sitt medieengasjement i Storbritannia som en følge av skandalene. Milliband sier Murdoch må selge enten The Sun eller The Times.

Milliband mener ingen bør kontrollere 34 prosent av avismarkedet og foreslo i forbindelse med den offentlige høringen at man burde undersøke hvorvidt man ikke skulle innføre lavere eierskapsbegrensninger for avisutgivere.

- Vi trenger ikke bekymre oss for noen som eier opp til 20 prosent av avismarkedet. Men jeg tror det blir et spørsmål om hvorvidt du skal sette en grense mellom 20 og 30 prosent, sier David Milliband til britiske The Guardian.

Rupert Murdoch entret det britiske avismarkedet i 1969 med kjøpet av tabloiden The Sun som i dag er Storbritannias største avis. I tillegg eier også Murdoch The Times som han kjøpte i 1981.