Det internasjonale medieselskapet Specific Media henter inn TVNorge-selger, Nikolai Kaatorp Mathisen, til selskapets norske avdeling. Kaatorp Mathisen startet sin karriere i TVNorge med å blant annet bygge opp satsingen Oslo TV og har også vært en av frontfigurene bak det suksessfylte konseptet Mediabaren. Nå skal han forsøke å bygge opp Specific Medias satsing på nett-tv-reklame.

- Det er med stor glede at jeg kan konstatere at Nikolai tar rollen som vår nye tv-ansvarlig. Levende bilder er det som vokser raskest på internett akkurat nå, og dette er et tog vi ikke vil gå glipp av, sier daglig leder i Specific Media i Norge, André Smedsrud, til Kampanje.

Lang TVNorge-fartstid
Kaatorp Mathisen flytter dermed på seg fra den tradisjonelle tv-bransjen hvor han de siste åtte årene har jobbet i TVNorge med folk som Morten Aass. Helge Flemmen, Harald Strømme og Bjørn Solvang. Nå tar TVNorge-selgeren turen over til nettet.

Men selv om Mathisen forlater tv vil han i sin nye få bra nytte av sin tv-erfaring. I Specific Media begynner han nemlig som tv-ansvarlig

- Etterspørselen etter kvalitetsinnhold der tradisjonelle tv-annonsører kan treffe sin målgruppe mer nøyaktig enn på tv, er større enn det vi kan tilby. Samtidig er utfordringene enorme da tv og online- annonsører ikke snakker samme språk. Der hvor tv snakker TRP og GRP snakker Online CPM og dekning. Vi trenger derfor en kar som kan bygge broer mellom de to plattformene, sier Smedsrud.

Specific Media er mest kjent som et annonsenettverk innen adferdsbasert annonsering, men skal ifølge Smedsrud nå raskt bevege seg mot nye områder som online video og tv via internett.

- Kunne ikke si nei
Den reiseruten er det Mathisen som skal være med på å legge etter at han de siste åtte årene har tjenestegjort i TVNorge. Selv mener Kaatorp Mathisen at nettet ikke er noen konkurrent til tv.

- For meg er dette en utfordring jeg ikke kan si nei til. Mer og mer av tv-innholdet digitaliseres, og tv-kanalene trenger samarbeidspartnere som kan hjelpe dem å kapitalisere på innholdet. Jeg håper at jeg med min erfaring kan skape forståelse hos annonsekjøper for at tv-innhold distribuert på nett, åpner opp for flere spennende segmenteringsmuligheter ved hjelp av adferdsstyrt annonsering. Dette kombinerer det beste fra to mediekanaler, noe som vil gi økt verdi for annonsørene, sier Kaatorp Mathisen.

Specific Media-sjef André Smedsrud varsler flere tv-tjenester i tiden som kommer. Med oppkjøpet av MySpace kommer også MySpaceTV som etterhvert integreres i de aller fleste nye Tver som selges. Levende bilder er i det hele tatt stikkordet, og levende bilder, de kommer fra TV opprinnelig.

- Specific Media opplever at online-seere er mer fremoverlente enn tv-seere og dermed vil kunne ha større oppmerksomhet enn på tv. Online vil også kunne bygge målgrupper over lengre tid på en måte som TV ikke har vært i stand til så langt. Hvis man kan kombinere dette med online data og display annonsering tror jeg man som annonsør kan oppnå meget god ROI og effekt. Og det beste er at det vil føre til økte inntekter hos TV stasjonene uten at de kannibalisere på hovedproduktet, sier Andrè Smedsrud.

Amerikanere bak
Det var i juli 1999 at Tim Vanderhook grunnla firmaet sammen med brødrene sine, Chris og Russell. Gjennom en helt ny teknologi og rekkevidde forsøkte Specific Media å utforme retningen industrien for nettannonsering tok ved å gjøre annonsører i stand til å målrette annonsene sine til spesifikke forbrukersegmenter på tvers av alle markeder.

Det internasjonale hovedkvarteret ligger i California, mens det europeiske ligger i London.

I Norge hadde Specifc Media en omsetning på 10,1 millioner kroner i 2010. Resultatet før skatt endte på minus 1,6 millioner kroner.