For 22. gang stiller en samlet reklame-, medie- og filmproduksjonsbransje til dugnad for de frivillige organisasjonene i Norge og det er nå to år siden sist gang dugnaden ble avholdt. Kreativt Forum besluttet nemlig å avholde «Reklame for alvor» annet hvert år for på den måten ikke slite ut konseptet og gjøre det mer attraktivt.

Oppholdet på ett år har tydeligvis ikke gjort noe med interessen, for etter at fristen nå har gått ut så har 63 frivillige organisasjoner søkt om å bli tildelt kampanjen og ikke siden 2007 har søkertallet vært større. For to år siden var det Antirasistisk senter som fikk muligheten til å til promotere seg med kampanjen «Tea Time».

- Målet er å gjenta «Tea Time»-suksessen og aller helst overgå den, sier Christin Elvegård i Dinamo som er leder av årets styringsgruppe.

I begynnelsen av juni blir det klart hvilken organisasjon som vil få en fullfinansiert kampanje gjort på dugnad fra en samlet reklame og mediebransje. I år er 23 gang kampanjen går av stabelen.

Her ser du de siste års søkertall:

År*

Søkere

2012

63

2010

46

2009

48

2008

68

2007

37

* I 2011 ble det ikke gjennoført noen «Reklame for alvor»

Fjorårets kampanje, der innvandrere skulle invitere nordmenn hjem på te, ble en stor sukses og lever fortsatt i beste velgående.

- Jeg begynner å lure på om vi er i ferd med å flytte fjell. Kampanjen rørte ved en nerve og fylte et hull vi ikke visste var der. Mange ønsket det konfliktfrie rommet. Stille de samme spørsmålene, men i en setting som ikke er konfliktfylt. Bare i fjor ble det arrangert 3.500 teselskap, i tillegg til veldig mange større regionale arrangementer. I dag har vi en stilling til å arrangere teselskap. Vi kunne sikkert vært fem personer som kunne gjort dette på fulltid, sier leder ved Antirasistisk Senter Kari Helene Partapouli som altså fikk «Reklame for alvor» i 2010.