Fotball Media, rettighetsselskapet til Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF), har funnet sin nye administrerende direktør i tidligere tillitsvalgt i TV 2, Jarle Mindor Marøy. Dermed overtar Marøy jobben til Hallbjør Saunes, tidligere nyhetssjef i TVNorge, som fikk jobben så kort tid tilbake som høsten 2011.

Les også: Saunes blir fotballsjef

Marøy (44) kommer i dag fra jobben som sjefsproducer i TV 2 Nyhetene og har jobbet i kanalen siden oppstarten i 1992. Han har vært producer og prosjektleder i sports- og nyhetsavdelingen og har i denne perioden har jobbet med flere fotballprogrammer på tv.

TV 2 har som kjent også vært tungt inne i fotballrettigheter.

- Jeg har store forventninger til jobben, og gleder meg til å videreutvikle produktet Fotball Media skal levere. Her ligger det mange muligheter som ikke er utnyttetm, sier Mindor Marøy.

Fotball Media er selskapet som selger rettighetene til mediene i forbindelse med de store fotballavtalene. Mindor Marøy får dermed ingen store oppgaver med det første. Canal+ sikret seg før sommeren i fjor rettighetene til den norske fotballen fra 2013- og frem til 2017. TV 2 har også sikret seg norsk fotball langt frem tide.

Marøys viktigste oppgave blir dermed å forvalte de avtalene som er inngått for tv- og medierettigheter til norsk fotball.

Marøy starter i jobben 1. juli. Fra før er også tidligere sportssjef i TVNorge, Eskil Andreassen ansatt som excutive producer. Han tiltrer 1. juni. Andreassen er i dag sportssjef i TVNorge og ansvarlig for MAX' fotballsendinger.

Marøy gleder seg til å jobbe sammen med Andreassen og resten av Fotball Media.

-Det ligger et betydelig potensiale i Fotball Media som selskap, men den kanskje aller viktigste oppgaven blir å følge opp alle rettighetshaverne tett, kommenterer Marøy.

Styreleder i Fotball Media, Kjetil Siem, er glad for ansettelsen av Marøy.

- Det var mange sterke kandidater til jobben, men styret og vårt rekrutteringsselskap Adecco mener Marøy er rett mann for jobben. Han er tv-faglig meget sterk og har lang erfaring med fotball. I tillegg er han nytenkende, har gjennomføringskraft og har en sjelden energi, sier styreleder i Fotball Media, Kjetil Siem.

Selskapet har som mål og visjon å bli et kommersielt kraftsenter med utgangspunkt i sportens krav og behov. Dette innebærer blant annet betydelige leveranser til kjøperne av visningsrettighetene til norsk fotball, og selskapet er involvert i forhandlinger om ligasponsorat for Tippeligaen, Adeccoligaen og Toppserien. Fotball Medias eiere ser fram til å få Marøy som administrerende direktør.

- Det er viktig for Fotball Media med kompetanse utenfra slik at vi styrker kommunikasjonen med samarbeidspartnere og klubbene som skal forvalte mye av fotballproduktet i hverdagen. Vi er godt fornøyd med fremdriften i denne prosessen, og at vi nå har ansatt ny administrerende direktør, sier fotballpresident Yngve Hallén og styreleder i NTF Bjarne Berntsen.