Daniel Skjeldam er ansatt som ny konsernsjef i Hurtigruten. Han kommer fra stillingen som kommersiell direktør i flyselskapet Norwegian, hvor han har vært ansatt siden 2002.

- Vi er meget godt fornøyd med å ha fått en kapasitet som Daniel Skjeldam til å lede Hurtigruten. Skjeldam har vært en sentral person i utviklingen av flyselskapet Norwegian, og bringer med seg meget relevant erfaring til Hurtigruten, sier styreleder og storeier i Hurtigruten, Trygve Hegnar, i en pressemelding.

- Jeg ser frem til å være med på å videreutvikle Hurtigruten, som allerede er en ledende aktør i norsk reiseliv. Jeg kjenner selskapet fra min tidligere virksomhet og gleder meg til å bli bedre kjent både med produktet og menneskene, sier Skjeldal i en kommentar.

Skjeldam tiltrer stillingen senest 1. oktober. Olav Fjell sitter som konsernsjef inntil Skjeldam tar over.

Skjeldam er 36 år og utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i 2001.