Lørdagens finale i Eurovision Song Contest trakk 1.093.000 tv-seere - en nedgang på 900.000 seere fra sist gang Norge var med i finalen.

Les mer:

Lunken Eurovision-interesse

NRKs underholdningssjef Charlo Halvorsen vedgår at differansen er stor.

- Det er en voldsom nedgang, det er ikke noen tvil om det. Det er jo betydelig færre som ser på tv denne lørdagskvelden. Vi må nok gi værgudene skylden for å ødelegge tv-opplevelsen vår. Det var den første store sommerhelgen i Norge, og det er dessverre sånn at mange sitter ute og soler seg i stedet for å se tv. I tillegg er det en fotballkamp på TV 2 som trekker en del seere, sier han til Kampanje.

- Er det andre faktorer som spiller inn også?

- Nei, ikke som vi har vurdert. Vi mener det var et fint show fra Baku og interessen rundt Melodi Grand Prix holder seg godt. Det er en tøffere konkurranse om seerne også på lørdag.

- I eliteserien
I fjor kvalifiserte ikke Norge seg til den internasjonale finalen. Året før, da finalen var på norsk jord, kom Norge på en skuffende 20. plass. Men Halvorsen tror ikke de dårlige plasseringene påvirker interessen blant seerne.

Han viser til at Norge som 26 av 42 land tross alt kvalifiserte seg til årets finale.

- Det er ikke så mange år siden vi vant hele konkurransen. Jeg tror folk aksepterer at det går opp og ned. Men jeg oppfatter ikke at det går veldig dårlig nå. Vi er med i finalen og det er det vesentlige. Så lenge vi er det føler vi at vi er i eliteserien. Når vi faller ut av finalen tror jeg nok det er en slitasje, sier han.

- Omstrukturerer
I går ble det kjent at NRKs «MGP-general» Per Sundnes takker for seg i statskanalen til fordel for en jobb i TV3. Sundnes' avgang får ringvirkninger, ifølge Halvorsen.

- Vi omstrukturerer nok litt i arbeidet knyttet til Melodi Grand Prix. Hva det innebærer får vi se på etter hvert. Per har hatt en veldig sentral rolle i å bygge opp konkurransen sånn som den har vært nå, men han har ikke vært alene om det. Når Per forsvinner vil vi se på hvordan det er mest hensiktsmessig å organisere dette.

- I lys av de dårlige plasseringene de siste tre årene, vil dere sette dere ned for å vurdere veien videre nå?

- Det gjør vi hvert år og kommer til å gjøre fremover.

- Er det på tide å tenke nytt rundt utvelgelsen av låter og artister?

- Det er altfor tidlig å si noe om det. Det at vi kom til finalen gjør at vi langt på vei er fornøyd rent faglig. Selvfølgelig er det morsommere å komme høyere opp på listen, men det store spørsmålet er å være med i finalen.

Har navn på blokken
Ifølge VG skal NRK allerede ha påbegynt arbeidet med å finne en arvtager etter Per Sundnes.

- Vi har noen aktuelle navn på blokken, men det er for tidlig å si hvem. Det er ingen konkrete som er blitt forespurt ennå. Vi skal heller ikke finne en kloning av Per, sier Halvorsen til VG.

VG har snakket med Jan Fredrik Karlsen, som ikke ønsker å kommentere om han er aktuell til jobben.