Nærmest daglig hagler kritikken mot Orklas styreleder Stein Erik Hagen. Flere aksjonærer og analytikere kritiserer aksjeutviklingen og alt bråket rundt selskapets ledelse og styre. I går kalte Stein Erik Hagen småaksjonærene for «promillegjengen». I dag får promillegjengen støtte fra analysesjefen i Netfonds.

- Utviklingen i Orkla er jo nærmest en realityserie nå. Jeg gir «serien» ett års tid. Hvis ikke REC er solgt da er det naturlig at Hagens tid som styreleder er over. Spørsmålet blir derfor: Hvems skal først ut av Orkla? REC eller Stein Erik Hagen?, sier analysesjef Roger Berntsen i Netfonds til Finansavisen.

Berntsen mener det var feil av Hagen og Orkla å kvitte seg med toppsjef Bjørn Wiggen i forrige uke. Han mener de burde tatt mer av ansvaret selv.

- Dette er roten til Orklas problemer. Styret har hatt beslutningsvegring i lang tid. I ethvert styre - og spesielt i et så stort og viktig selskap som Orkla - bør styret evne til å ta beslutninger når det trengs. Det er uforståelig at de ikke har hatt den kapasiteten i Orkla, sier Berntsen.