Det var Mastiff-produksjonene «Hver gang vi møtes» og «Ingen grenser» som ledet an i prishøstingen med to priser hver. Men også «Paradise Hotel» ble tildelt pris i klassen «Årets tv-øyeblikk», som stemmes frem av tv-seerne.

- Vi er veldig stolte i dag. Det føles som om vi tok mesteparten av potten, og det gjorde vi jo, sier daglig leder i Mastiff, Trygve Rønningen, til Kampanje.

Av de øvrige produksjonsselskapene var det - foruten NRKS egen produksjonsavdeling - kun Feelgood SFT som kunne hente hjem mer enn én pris. Selskapet fikk to for TVNorge-serien «Helt perfekt».

Se liste over alle årets Gullruten-vinnere her.

- Vanskelig å slå NRK
At NRK plukket opp åtte priser for egne produksjoner, er ikke et skår i gleden for Rønningen.

- NRK vil alltid være en veldig stor produsent som det er vanskelig å vinne over, og det er heller ikke noe mål, sier han.

- Hvilken pris er dere mest glade for?

- Det er et vanskelig spørsmål. Alle nominasjoner er en anerkjennelse av jobben som er gjort. Det betyr at fagfolk har sett arbeidene og vurdert de som blant det beste i Norge. Men det er klart vi vinner i klasser som har veldig høy prestisje. Det å vinne for beste underholdningsprogram («Hver gang vi møtes», red.anm) er bra, og det å vinne for beste reality («Ingen grenser», red. anm) er også veldig bra.

Overraskende tv-øyeblikk
Mange lot seg overraske over at en frisk hummerhistorie fra «Paradise Hotel» danket ut både «Sommerfuggel i vinterland» og «Hurtigruten» i klassen «Årets tv-øyeblikk». Rønningen selv mener prisen viser hvilken posisjon realityserien har fått hos målgruppen.

- Det bekrefter hvor ekstremt lojal og stor fanskare «Paradise Hotel» har. Det er kanskje ikke den prisen bransjen gir mest kredibilitet, men for de som lager serien er det stas å få en pris som er stemt frem av seerne, sier han.

Rønningen begynte som daglig leder i Mastiff i fjor høst, og har dermed hatt et begrenset engasjement i vinnerproduksjonene.

- Hvor stor del av æren tar du for dette?

- Jeg har ingen personlig ære av dette her. Det er også veldig vanskelig å peke på én enkelt person. Disse produksjonene har det til felles at de er veldig store med veldig mange involverte i krevende posisjoner. Først og fremst er dette en stor lagseier for Mastiff. Jeg er bare heldig som får være med på dette.

- Øker presset på deg for å matche dette til neste år?

- Nei, dette er bare til inspirasjon. Det er vanskelig å toppe en sånn seiersfest som vi klarte å få til i Bergen denne gang. Det føles ikke som press, men som en stor glede og en stor inspirasjon til alle som jobber her.

- Hvordan har dere feiret i dag?

- I dag hatt liten mottakelse i lokalene våre og tatt noe som det bobler i. Vi har forlenget champagnefesten i Bergen en liten smule.