Boligutbygger Obos er klar med en helt ny reklamekampanje som både skal få folk til å melde seg inn i Obos og minne eksisterende medlemmer om de unike fordelene et Obos-medlemskap gir.

- Vi har blitt tydeligere på at vi har et ganske landsomfattende tilbud og at forkjøpsretten er den viktigste årsaken til innmeldelse. Fra å være generelle på medlemsfordelene, har vi nå blitt litt mer spesifikke. Men fremdeles handler det om å være en hyggelig og moderne boligpartner for folk som vil realisere boligdrømmen, sier markedssjef Kjetil Fremstad i Obos.

Samtidig er det også premiere på den første jobben til Obos' nye reklamebyrå. Rett før jul valgte Obos ny partner på reklamesiden og nå foreligger den første jobben fra Futatsu Industries. Konseptet Futatsu legger for dagen spiller på det italienske, kulturelle fenomenet «Mammone». «Mammone» er et begrep som henger på voksne italienske menn som foretrekker å bo hjemme hos mamma, til tross for at de har høy utdannelse og gode jobber.

Italienske skuespillere
Framstad i Obos sier det nye konseptet både skal minne alle på at Obos kan være et godt alterantiv.

- Vi synes også det var et poeng å vise frem en moderne Obos-leilighet som kontrast. Det er jo drømmen om en egen bolig som er begynnelsen på et Obos-medlemskap, sier Framstad.

Kjetil Framstad videre at alle skuespillerne, som samtlige var italienske, kjente seg igjen i problemstillingen og syntes det var festlig at noen nordmenn ville lage reklame på dette fenomenet.

- Drøyere i virkeligheten
Kreatør Lina Nordland sier at dette er såpass langt unna idealene med egen bolig, at de ønsket å sette det opp som en motsats til OBOS.

- Man kan tro at filmene er en overdrivelse, men etter å ha sett en 60-minutes reportasje om fenomenet, oppdaget vi at virkeligheten var drøyere enn vi trodde. En bankansatt sendte til og med skittentøyet med bussen til moren hver morgen, og hun tok i mot og vasket og strøk og sendte det med bussen tilbake på ettermiddagen, sier Nordland.

Futatsu Industries fikk Obos som kunde ved årsskiftet, og dette er den første kampanjen de har gjort for boligbyggeren. Mediene som er valgt er utendørs, annonser i utvalgte magasiner samt tv og kino.

Her kan du se en utendørsplakatene til Obos.

Team fra Futatsu Industries har vært Lina Nordland, Nina Cecilie Loftum, Bjørn Myrer, Jannicke Maria Justesen, Anna Eriksson, Niri Bøyesen, Hågen Pettersen og Aris Theophilakis.

Kasper Wedendahl regissert og Pias Semb fra Bacon har produsert filmene. Morten Borgestad har tatt bildene til print og plakater. OMD, ved Svein Larsen og Simen Ombustvedt, er mediebyrå.