Mens svenskene gikk helt til topps i årets Eurovision Song Contest-finale i Aserbajdsjan, kunne Norge innkassere sin 11. sisteplass i sangkonkurransen. Så mange jumboplasseringer er det ingen andre land som har.

Rekord ble det ikke for NRK. 1.094.000 nordmenn fulgte i snitt med på sendingen. Det ga en andel på 74 prosent.

Seertallene er halvert fra sist gang Norge deltok i finalen. Det var med Didrik Solli-Tangen i 2010. Da gikk finalen i tillegg på norsk jord og 1,9 millioner nordmenn fulgte med. Året før, da Alexander Rybak hentet hjem seieren, lå snittet på over to millioner.

I fjor samlet finalen i Düsseldorf 993.000 seere og oppnådde en andel på 60 prosent. Da var imidlertid ikke Norge med, etter at Stella Mwangi røk ut i semifinalen.

Strålende sommervær i store deler av landet satte trolig en demper på Eurovision-feberen. I tillegg møtte NRK sterk konkurranse fra TV 2, som sendte privatlandskampen mellom Norge og England.

Kampen hadde i snitt 331.000 seere og en andel 24 prosent.

- Dette er jo veldig gode tall, i lys av knallhard konkurranse både fra solskinn og et visst musikkarrangement i Baku, sier TV 2s kommunikasjonssjef Aleksander Valestrand i en kommentar til Kampanje.

Hos forhåndsfavoritten Sverige var interessen betraktelig større. Det var i snitt 3,2 millioner svensker som fulgte finalen, ifølge Resume.se.