Norges Ishockeyforbund, Elitehockey og TV 2 har kommet til enighet om en treårig medieavtale. Den nye medieavtalen omfatter Get-ligaen, NM-sluttspillet og Norges landskamper i perioden 2012 til 2015, bekrefter partene i en pressemelding.

- TV 2 er veldig fornøyd med å ha sikret seg medierettighetene til norsk ishockey. Norsk hockey er i sterk utvikling og god vekst. Økt satsing vil være viktig for TV 2 i arbeidet med å bygge opp en ny riksdekkende sportskanal, sier sportssjef Bjørn Taalesen ifølge TV2no.

- Elitehockey og klubbene i Get-ligaen er veldig fornøyde med å videreføre TV-avtalen med TV 2 i ytterligere tre år, sier Get-ligadirektør Håkan Södergren.

TV 2s eksisterende avtale løp ut etter denne sesongen. Den nye avtalen viderefører dekningen av norsk hockey slik den var i forrige periode, med visning av en ukentlig tv-kamp på torsdager. Det er nå avtalefestet at tv-kampene vil få såkalte «commercial breaks» – reklameavbrudd – en ordning hockeyfans er kjent med fra resten av verden. Konkret vil det komme en ekstra reklamepause i hver periode i alle kamper som vises live på tv.

- Vi får et nytt kampprogram der man tilpasser kampen til det kommersielle opplegget. Mange så hvordan dette ble gjennomført under VM nylig. Det er også blitt prøvd i Sverige med hell. For TV 2 er det spennende at vi nå får denne ordningen også til Norge, sier Taalesen.