Sportskjeden Intersport har valgt nytt reklamebyrå og skal i fremtiden jobbe sammen med det nyrenoverte reklamebyrået Leo. I Norge drives Intersport gjennom Gresvig-kjeden og er med en markedsandel på rundt 13 prosent en av de fire store sportskjedene i markedet. Største kjede er fortsatt storebror G-sport som har en markedandel på rundt 28 prosent deretter følger XXL, og Intersport og Sport1 som er jevnstore.

- Ved hjelp av retailekspertene i reklamebyrået Leo skal vårt konkurransefortrinn befestes ytterligere i markedet. Leo skal gi Intersport drahjelp fremover innen blant annet shoppermarketing og med nye Leo på laget er jeg trygg på at vi kommer til å henvende oss til shopperen på best mulig måte fremover, sier markedsdirektør i Intersport, Geir-Olav Killingstad, til Kampanje.

- Det blir fort dyrt
Tidligere har Intersport arbeidet med flere reklamebyråer og Killingstad har vært innom både BBDO og Virtual Garden før de det siste halvannetåret har vært i Xpressbyrået. Nå er kontoen flyttet til Leo og den nye Leo-sjefen i Norge, Kristina Finne.

Les også: - Vi skal bli størst i Norden

- Det har ikke vært det store behovet for de store kreative tankene og ideene og det blir for dyrt skal du bruke mye tid på dette med et stort reklamebyrå. I tillegg så har vi i Intersport også sett over kostnadene og når man skal kutte så må man se over alt. Men nå trenger vi et lite løft igjen og derfor tok vi en runde med tre-fire reklamebyråer før vi endte opp med Leo, sier Killingstad.

Tøffere tider
- Betyr det at Intersport kommer til å dra på litt på markedssiden fremover?

- Vi kommer ikke til å ha veldige mye større budsjetter. Det er tøffe tider om dagen så det er ikke snakk om noen store tv-kampanjer eller den slags. Men vi kommer til å ha med noen inn på det kreative og på det bakenforliggende. Vi trenger et lite løft i forhold til det vi har. Det er mer en intern sak, men forbrukerne vil nok oppdage det i utformingen av våre dm-annonser og printannonser, sier han.

- Hva skyldes de tøffe tidene?

- Det har vært en overetablering etter at det har vært en vekst i sportsbransjen de siste 8-10 årene. Da stopper det en gang her også. Det er veldig mange sportsbutiikker så det blir nok tøft i år og neste år. De som ikke er flinke med de faste kostnadene og de som ikke er medlemmer av større kjeder kommer til å få det tøft. Det er et prispress der ute, sier markedsdirektøren.

Satser på fag og service
Sportskjedene har en svært viktig posisjon i Norge og står for rundt 90 prosent av omsetningen i bransjen som ifjor endte på 11,5 milliarder kroner, ifølge interesseorganisasjonen Sportsbransjen. Det var en tilbakegang på 0,2 prosent sammenlignet med 2010. En dårlig vinter var også med på presse ned lønnsomheten i butilkkene og mange forretninger går konkurs. En stadig økende grad av netthandel gjør det også tøffere for butikkjedene.

- Hva målet til Intersport fremover?

- Det er klart vi ønsker å vokse, men det er nok mer realistisk å si at vi har som mål å beholde markedsandelen en stund fremover. Det tror jeg vil gjelde både ut dette året og neste året. Deretter tror jeg det blir mye snakk om å finne nye samarbeidspartnere på butikksiden. I det markedet som er nå vil det alltid være noen som er på leting etter samarbeidspartnerer. Men da må de gjøre som oss å satse på fag og service og ikke utelukkende på pris, sier Killingstad.