Ica Norge sier farvel til Kitchen når de nå velger seg Los&Co som sitt nye reklamebyrå. Dagligvarekjeden har slitt i det norske markedet og har de siste tre årene tapt nesten tre milliarder kroner.

- Vi er inne i en prosess der vi har sett på endringer for Ica Norge på bedriftssiden og ikke minst på kommunikasjonssiden. Vi inviterte Los&Co til å se på en formatstrategi med forbrukeren i fokus, og det var vi veldig fornøyd med. Derfor ga vi Los&Co muligheten til å komme med et forslag på hvordan vi kunne ta ut dette i et kreativt uttrykk i kommunikasjonen. Der leverte de bra, og både format- og markedsavdelingen var enige om at de er en god partner for oss, sier markedsdirektør Vidar Engen i Ica Norge til Kampanje.

- Hvorfor bytter dere byrå nå?

- Vi har jobbet godt med Kitchen, men har rett og slett hatt en intern vurdering på om vi skulle beholde Kitchen eller se etter en ny partner. Vi hadde Los&Co som partner på formatstrategi, og det var naturlig at de fikk en brief. Den løste de på en god måte. Det er ikke noe dramatikk bak byråbyttet. Det skjer og det bør kanskje også skje når man har jobbet sammen noe år.

Utelukker ikke app
Rimi, som også ligger i Ica-gruppen, har opplevd suksess med sin handle-applikasjon Rimi Pluss, men det blir ifølge Engen ikke noe samarbeid mellom Rimis reklamebyrå McCann og Los&Co.

- Nei, det er to ulike formater og to ulike posisjoneringer mot forbrukerne. Der det er formålstjenlig bak kulissene vil vi ta ut de synergiene vi kan, men det blir ikke et formalisert samarbeid, sier han.

- Er det en app som er løsningen også for Ica?

- Det er en av de tingene vi vurderer. Nå ser vi at ikke bare Rimi, men også andre har apps, og digitale medier generelt er noe vi kommer til å fokusere mer på. Men det handler som sagt også om at det er to ulike profiler med ulike tilnærminger til formatene.

- Ica Norges-sjef Thorbjørn Theie varslet nylig kutt i dagligvarekjeden, blir det kutt i reklamebudsjettet også?

- Nei. Det han har sagt er at det blir færre mennesker, færre konsulenter og flere butikker. Vi skal være ekspansive på butikksiden og derfor også på kommunikasjonssiden mot forbruker. Vi trenger flere kunder som handler oftere og litt mer enn i dag, sier Engen.

Les mer:

Ny Ica-sjef vil kutte

- Har et godt fundament
Byråleder Jan Christian Fosseidbråten i Los&Co ser frem til et videre samarbeid med dagligvarekjeden.

- Vi er veldig glade for å kunne jobbe med en så profesjonell og synlig aktør som Ica. Norsk dagligvarebransjen er i tøff konkurranse, og alle aktører må utvikle seg. Vi har jobbet tett sammen med Ica på en ny formatstrategi og har et godt fundament, sier han til Kampanje.

- Ica har slitt i det norske markedet. Har dere noen tanker om hvordan dere skal hjelpe til med å snu trenden?

- Dette handler om mye mer enn bare reklame. Man kan ikke alene annonsere seg til suksess. Det handler også om hva man faktisk gjør for kundene. Slik sett mener vi at norske forbrukere har noe å glede seg til høsten.