Tidligere i dag ble det kjent at sjefen i pr-byrået GeelmuydenKiese (GK) hyret inn to nye seniorrådgivere fra JKL. En svært fornøyd GK-sjef kunne fortelle både Kampanje og Dagens Næringsliv at byrået hadde hentet inn pr-rådgiverne Ragnar Sagdahl og Sindre Darre til byrået sitt.

Les også: JKL-topper til GK

Men saken i Dagens Næringsliv (DN) fikk en helt annen tittel enn det Andreas Wabø så for seg. Tittlen lød «Pr-bommert fra GK» og bakgrunnen for tittelen var at Wabø sendte over to pressemeldinger i et format der endringene i manus kunne spores. Det kom det frem at byrået rakket ned på konkurrenten JKL. Pressemeldingskladden inneholdt ifølge DN en rekke lite flatterende arbeidstitler for JKL av typen «Ribber konkurrentene for kompetanse».

Meldingskladden inneholdt også en rekke interne spørsmål og svar-notater som utelukkende fokuserte på konkurrenten JKL hvorav et av disse fokuserte på en ekstremt høy «turnover» i antall ansatte i JKL og at selskapet sliter.

Ydmyk GK-sjef
Nå legger Andreas Wabø seg helt flat. I et innlegg publisert på GKs egne nettsider er det en ydmyk Wabø som beklager hele saken. Innlegget har fått tittelen «The Noble Art of Fucking Up».

- I dag har jeg lært to nyttige lekser. Begge har sin bakgrunn i dagens pinlige oppslag om GK i Dagens Næringsliv, skriver Andreas Wabø i dag på GKs hjemmesider og nettforum GK Forum.

Til Kampanje sier Wabø at det overhodet ikke var intensjonen å rakke ned på konkurrenten.

- Det første jeg gjorde var å ringe Julie Brodtkorp i går og la meg helt falt. Jeg fortalte henne at dette overhodet ikke var intensjonen, sier Wabø i dag til Kampanje.

Wabø sier han har lært to lekser basert på dagens sak i DN og det er å lagre eksterne dokumenter i PDF-format og den lang viktigere leksen at man skal vokte seg mot å skryte av seg selv.

- Oh shit
- Hva tenkte du da du leste Dagens Næringsliv i dag?

- Jeg tenkte «Oh shit» og at dette ble veldig feil. Det var nemlig overhodet ikke slik det var ment. Samtidig så synes jeg dette ble veldig blåst opp fordi leser du det som står i rettelsene og kladden så var det ikke noe negativt der. Men jeg skjønner at Julie oppfattet dette på en negativ måte. I dag har jeg derfor kjøpt blomster til Julie og sendt henne et kort. Jeg er genuint opptatt av å ha en vennskapelig tone med konkurrentene og som jeg skriver i bloggen er det nettopp sterke konkurrenter som gjør at vi blir bedre. Det å rakke ned på hverandre har ingen hensikt. Som Eggen sier; «man blir ikke like høg ved å kappe andre ved knæren; man bli like låg», sier Wabø.

- Du skriver i bloggen at det var noen sure miner internt i dag?

- Vi hadde en diskusjon på et møte der jeg hadde kalt inn alle folkene mine og der jeg ba om tilbakemeldinger. Her fikk jeg et råd og det er å passe seg for å bli for selvforherligende. En ting er å kløne med Mac'en og sende feil pressemelding. En annen ting er å passe på ikke å fremstå som for selvsentrerte, sier GK-sjefen.

Skylder ikke på DN
- Hvordan er terskelen for å gjøre slike «pr-bommerter» som DN skriver?

- Heldigvis er dette noe som så og si aldri skjer og heldigvis var det jeg som stod for denne. Men det er menneskelig å feile i en stressa hverdag så når man først har skutt seg selv i foten er det viktig å legge seg flat og erkjenne sine synder. Men jeg vil presisere at slik det fremstår var det ikke tenkt eller kommunisert. Det er nå en gang slik at i pressemeldinger så sitter man leker med ord og vinklinger før man ender opp med en endelig versjon som jeg leverte ut på papir først før DN ba om å få oversendt melding på mail, sier han.

- Er du skuffet over DN som kjørte denne vinklingen?

- Nei, jeg vil ikke skylde på noen. Dette går på meg. Nå håper jeg Julie tar i mot unnskyldningen og ser at dette aldri var intensjonen å sende over en versjon som viser kladden og rettelsene, sier Wabø.

- Er det dette sjefen din Hans Geelmuyden kaller å «gjøre en puddel»?

- Ja, det kan du godt si, sier Wabø.

Her kan du lese hele innlegget til Andreas Wabø på GKs hjemmesider.