Det er flere endringer på gang i landets største mediebyrå Mediacom. Nylig ble det kjent at Jakob Schjærven sluttet samtidig med at byrået hentet inn Christian Sørlie som ny forhandlingssjef. Nå er det også klart at Mediacom henter inn Sten Bråthen som ny strategidirektør.

Etter 14 år i Leo Burnett og Kitchen skifter en av bransjens mest erfarne plannere beite og går til ledergruppen i MediaCom.

– Vi er svært glade for å få Sten Bråthen med på laget og dette betyr at vi nå kan legge inn neste gir i strategiarbeidet for en rekke av våre kunder. Det økende fokuset på innsikt før beslutninger tas og viktigheten av at kommunikasjon bidrar til å nå våre kunders forretningsmål, gjør at vi er involvert i våre kunders forretning på en helt annet måte enn for fem år siden. Sten vil jobbe direkte med enkelte av våre kunder og samtidig arbeide for å ytterlig styrke kompetansen til resten av byrået på dette området, sier Ruben Søgaard, administrerende direktør i Mediacom.

Sten Bråthen har til sammen 14 års erfaring som strategisk planner i Kitchen og Leo Burnett, og var før dette marketingsjef i Kraft Freia Marabou. Han har vært involvert i Stella både som fagansvarlig og jurymedlem og mottaker av prisen.

– Det er ikke lett å forlate noen man har jobbet med så lenge som jeg har med kollegene mine i Kitchen, men MediaCom fremstår som et drømmested i forhold til hva jeg er opptatt av når det gjelder kommunikasjon, sier Sten Bråthen. –

Bråthen mener Mediacom har en sterk analyseavdeling, noe han mener nærmest er en forutsetning for å kunne gi gode råd om hvordan kundene kan få høyere avkastning på investeringene sine.

- Alt ligger til rette for at MediaCom skal være et ledende miljø på marketing- og kommunikasjonsstrategi, og det ser jeg frem til å være en del av. At MediaCom i tillegg har veldig mange hyggelige medarbeidere tar jeg som ren bonus, sier han.