Denne uka går Diplom-Is på lufta med første film i konseptet «Godt å gi. Godt å få», utviklet av McCann.

- Hver gang en iskrem bytter hender spres det litt glede - også når du bare gir en til deg selv. Det er en sannhet vi alle kjenner, at Diplom-Is er godt å gi, og godt å få. Filmen har et budskap til kommende generasjoner om gleden over å være generøs, og vise omtanke for andre, sier McCann-teamet Morten Varhaug og Øistein Markus Holm om filmen.

- Finvær en bonus
At filmen har premiere i starten av det som er varslet å bli en uke fylt med knallvær, er ifølge salgs- og marekdsdirektør Eirik Kruse tilfeldig.

- Nei, jeg skulle ønske jeg hadde muligheten til å styre det, men det har jeg dessverre ikke. Dette er en film vi har holdt på med i en lang periode og som endelig er ferdig og godkjent. At vi får finvær nå er bare en bonus, sier han til Kampanje.

Diplom-Is har lagt bak seg fire tøffe år med et tap på 250 millioner kroner fra 2006 til 2010. Det enorme tapet skyldes ikke bare dårlig norsk sommervær.

- Utfordringen vår har vært en mindre vellykket satsing i Sverige og Danmark. Det har gjort at vi har tapt litt penger. Vi har vært gjennom en stor omstrukturering av hele bedriften nå, og solgte Sverige og Danmark i 2010. I 2011 hadde vi et hyggelig resultat og i tillegg ser det bra ut for 2012.

Diplom-Is leverte i 2011 et driftsresultat på 38 mill, i forhold til et underskudd på to millioner kroner i 2010, ifølge årsrapporten til eieren Tine.

- Men dere var ikke helt fornøyde med været i 2011 likevel?

- Nei, de tre siste somrene har ikke vært eventyrlige iskremsomre.

- God start på året
Kruse forteller at de kommer til å levere et godt resultat i år, uavhengig av vær, men at de eksepsjonelt gode resultatene er avhengig av solskinn.

- Hva tror du om årets sommer?

- Vi hadde en fantastisk start i mars, så var april dårlig, men vi ligger per april litt over fjoråret. Mai, juni og juli var ikke gode måneder i fjor.

- Så dere selger iskrem også i mars?

- Vi solgte mye iskrem i mars.

Bak filmen:
Byrå: McCann AS

Team: Morten Varhaug og Øistein Markus Holm

Rådgiver: Torstein Drogseth

Prosjektleder: Kristin Lien

Planner: Haldor Hårvik

Byråprodusent: Beril Holte Rasmussen


Produksjonsbyrå: Einar Film

Regissør: Jens Lien

Produsent: Guri Neby

Ansvarlig hos Diplom-Is: Eirik Kruse