Reklamebyråene Ernö og Kitchen tok hver sin månedsseier i første kvartal i Aftenpostens Best-konkurranse for reklamebyråer. Konkurransen arrangeres i år for 17. gang.

Her kan du se vinnerannonsen til Ernö.

Her kan du se vinnerannonsen til Kitchen.

Juryen kåret Ernös dobbeltside for Forsvaret som en klar vinner i februar og skriver i sin jurybegrunnelse:

- Kampanjen har en rød tråd der annonsene trekker historiske linjer. Annonsen gir en viktig beskjed til alle leserne om hvor viktig Forsvaret har vært, og er. Annonsen er en del av en større omdømmekampanje, men den har også som formål å rekruttere, noe den klarer utmerket. Juryen trekker også frem at annonsen egner seg spesielt godt for avis.

Juryen, som er ny for året, ledes av Aftenpostens annonsedirektør Gunn Helen Hagen og jurymedlemmene Per Erik Jarl (Kitchen), Eirik Sørensen (Ernö), Eirik Hovland (DIST), Janne Lysø (Try) og Tor Anton Bjørge (SAS).

Kitchen på sin side gikk til topps i mars med en annonse for Norwegian.

- Annonsen skiller seg ut fra tradisjonell flyreklame, at den er fin visuell, har en gøyal idé med flyhale-valgkamp, pen innpakning, den står godt på avispapir og den har en unik stoppeffekt. Kampanjen har med sitt utradisjonelle budskap klart å engasjere Aftenpostens lesere til å stemme på kandidater til flyhalen, noe juryen mener er unikt.

Det ble ikke kåret noen vinner i januar.