Det er Aftenposten som i dag skriver at Svein Aaser er blant favorittene til å overta styreledervervet i Telenor etter Harald Norvik. Aaser er tidligere konsernsjef i DNB og er styreleder for SkiVM i 2011, Aktiv Kapital, Marine Harvest og Nasjonalmuseet.

Kvalifikasjoner en ny styreleder må ha, er blant annet internasjonal erfaring, toppleder og styreledererfaring, å kunne spille på lag med næringsminister Trond Giske, handlekraft til å sparke konsernsjef Jon Fredrik Baksaas hvis nødvendig og helst telekompetanse.

- Helst hadde jeg sett at det hadde vært en internasjonal profil, men jeg tror ikke en slik kapasitet vil la seg styre i nødvendig grad av Giske. Jeg tror også Giske ønsker seg en norsk styreleder, sier partner Per-André Marum i rekrutteringsselskapet Panamera til Aftenposten.

Andre kandidater til styreledervervet som Aftenpostens kilder trekker frem, er Marit Arnstad, Arve Johansen, Finn Jebsen og Åse Aulie Michelet.