Line Verndal er ett av TV3s største trekkplastere denne høsten. I «Lines gode hjelpere» skal Verndal og håndverkerne Lars Fossum og Jørgen Gundersen møte mennesker som har vært gjennom en tøff periode i livet, og hjelpe dem med å ordne opp i alt det de ikke har fått tid til.

Programmet er basert på det svenske konseptet «Sofias engler», som har vært en stor suksess i nabolandet.

Les også:

Slik skal hun vinne TV3-seerne tilbake

For Verndal, som er mest kjent for sin rolle i NRK-suksessen «Himmelblå», blir det første gang hun opptrer som programleder. Men det er ikke en helt ny idé for skuespilleren.

- Jeg har fått programlederhenvendelser ved flere sammenhenger tidligere, men det har ikke blitt så konkret eller passet så godt før nå. Jeg liker å prøve nye ting og å bevege meg utenfor komfortsonen min, sier Verndal til Kampanje.

- Det jeg opplever som likheten mellom å være programleder og skuespiller er at man må være ordentlig tilstede og nysgjerrig, sier hun.

Verndal kjente ikke til det svenske programmet før hun fikk jobbtilbudet.

- Men nå har jeg sett haugevis av episoder, og det er et vinn-vinn-konsept. De vi besøker får virkelig noe igjen, men ikke på en selvforherligende måte. Det får jeg ståpels av. Vi kan ikke hjelpe med alt, men vi kan hjelpe med noe. Det er en fin ting.

- Hva tenker du om forventningene til deg som programleder?

- Jeg skjønner at de er der, men jeg kan ikke tenke på det. Jeg må bare gjøre jobben min så oppriktig og ærlig som jeg kan. Jeg kan ikke tenke på seertall og alt det der. Jeg har bare lyst til å lage et ordentlig godt program.

Innspillingene startet denne uken, og Verndal er fornøyd både med innspillingsstarten og med velkomsten i TV3-familien.

- Jeg har akkurat skjønt at det heter TV3-familien! Men jeg har blitt behandlet superbra, så det lover godt.