SAS kunne ta imot Klatrepisen under Omdømmedagen i går, der resultatene fra den store RepTrak Norge-undersøkelsen ble presentert. Prisen, som ble delt ut for første gang i år, får SAS for at de over tid har bygd et stadig sterkere omdømme, fra det som av selskapet ble karakterisert som krisenivåer, til å ha det som av RepTrak Norge defineres som et «godt» omdømme.

Flyselskapet går opp tre prosent i år og snuser på topp 10-lista med en 11. plass.

Salgs- og markedsdirektør Eivind Roald understreker at han ikke tar noe av æren for Klatreprisen.

- Jeg har kun vært i selskapet i én måned. Dette forærer jeg våre 14.500 medarbeidere, sa han ta han tok imot prisen.

Se eget videointervju med Eivind Roald i videospilleren øverst i saken.

Samtidig kunne han røpe at flyselskapet har store ambisjoner for reisen videre.

- Om noen år skal vi være «the Google in the airline industry», sa han.

Overfor Kampanje utdyper en hemmelighetsfull Roald hva han mener med at SAS skal være flybransjens svar på Google.

- Vi sitter med en helt unik innsikt i profilene til våre 27 millioner kunder. Vi vet når du reiser og vi vet hvor du reiser. All den innsikten skal vi utnytte for å gi deg et bedre og mer skreddersydd produkt. Vi sender ut masse e-post med tilbud, og kanskje vil du til New York men får masse tilbud om reiser til Mallorca. Det henger ikke på greip. Vi må utnytte kunnskapen vår for å bli bedre. Det er tradisjonell VRM, men med ny teknologi på en bedre måte, sier han til Kampanje.