Under åpningen av Nordiske Mediedager i Bergen i går offentliggjorde Kulturminister Anniken Huitfeldt utbyggingsavtalen som sikrer at hele Norges befolkning får tilgang til digitalradionettet innen utgangen av 2014. Det betyr at de fleste norske radiolyttere får fra 15 til 30 riksdekkende kanaler.

- Dette er en milepæl for norsk radio, og noe vi har jobbet lenge for. Som siste medium tar radioen endelig steget inn i den digitale hverdagen. Dermed vil alle lyttere kunne nyte godt av et enda mer variert og spennende radiotilbud, om de bor i store byer eller utenfor allfarvei. Det fortjener landets lyttere som hver dag bruker radioen som kilde til både underholdning og informasjon, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.

Planene nå er at utbyggingen skal sikre over 90 prosent av befolkningen DAB-signaler i løpet av 2013. Bak de historiske avtalene som nå er signert, står Digitalradio Norge (eid av P4 og NRK), NRK og utbygger Norkring. I løpet av 2014 vil en ytterligere utbygging gi NRK dekning på ca. 99,5 prosent. Denne kontrakten er nå ute på anbud.

- Vi er stolte av å bygge verdens mest omfattende DAB-nett for å sikre hele Norges befolkning et bedre radiotilbud, sier administrerende direktør i Norkring, Torbjørn Ø. Teigen.

80 prosent av landets husstander kan motta DAB digitalradio i dag.