Operasjef Tom Remlov mener seg ført bak lyset av Justin Biebers plateselskap Universal og Universal-sjef Petter Singsaas. Remlov sier til NRK at han opplever konserten som et «klart kontraktsbrudd» og at han vurderte å stanse konserten.

- Vi opplevde konserten som en skremmende begivenhet. Universal hadde åpenbart ingen kontroll på eller idé om begivenhetens størrelse. Det sikkerhetsopplegget som de hadde presentert for oss fungerte overhodet ikke, sier operasjef Tom Remlov til NRK.no dagen etter Bieber-kaoset i Oslo.

Titusener av Justin Bieber-fans, såkalte «Beliebers», snudde tirsdag denne uken Oslo på hodet i forbindelse med ungpikeidolets første norgesbesøk.

Besøket, som trolig er en av tidenes største albumlanseringer på norsk jord noensinne, var imidlertid preget av hemmelighetskremmeri fra plateselskapet Universals side før det hele kulminerte i en gratiskonsert ved operataket i går kveld som Universal i det lengste ventet med å bekrefte. Det førte til hysteriske tilstander blant fansen, og politiet og sikkerhetsselskapet Pro-Sec hadde til tider store vanskeligheter med å kontrolle massene som møtte opp.

Operasjefen sier han vurderte å stoppe konserten, men at han lot den bli gjennomført etter å ha snakket med politiet.

– Jeg var i min fulle rett til å stoppe konserten, og sa på et tidspunkt fra at jeg ønsket konserten avlyst. Men slik omstendighetene hadde blitt var vurderingen at det sannsynligvis ville gjøre vondt verre og medføre større fare for dem som var der, sier Remlov.