Hvordan den svensk-danske suksesserien «Broen» ble til, var tema for en sesjon under Nordiske Mediedagers siste dag.

Den danske skuespilleren Kim Bodnia spiller den kriminaletterforsker Martin Rohde som samarbeider med sin svenske kollega Sara Norén, spilt av Sofia Helin. Bodnia forteller at han umiddelbart skjønte at serien kom til å bli en suksess.

- Jeg var rimelig sikker. Laget som var satt sammen, var så bra. Da vi var ferdig med opptakene, var det ingen tvil om at vi hadde en suksess, sier Bodnia.

Startet med musikken
Fra scenen i Grieghallen kunne seriens regissør Charlotte Sieling fortelle at det hele startet med åpningssangen «Hollow talk», som fremføres av gruppa Choir of Young Believers.

- Vi er jo veldig fornøyde med Broen. Prosessen har vært som en fødsel der kvinnen tar ansvar hele tiden. Hun presser, men møter passe med motstand, forteller Sieling.

Som regissør har hun hatt det overordnede ansvar for seriens utforming. Og selv om hun skjønte at serien kom til å bli bra, hadde hun også øyeblikk av tvil i starten.

- Noen ganger når man produserer, kommer angsten for om seertallene kommer til å bli høye nok, sier hun, og avslører samtidig at oppstarten var litt trøblete.

- Det var vanskelig å finne finansiering. Danmarks Radio var ikke med på finansiering av serien, men heldigvis lyktes vi likevel, sier hun.