Denne våren har TV 2 satser stort på realityserien «Amazing Race», som har vært en stor suksess på amerikanske tv-skjermer i en årrekke. 11 deltager-par har reist jorden rundt med TV 2s kamerateam på slep i et kappløp om å komme først til mål.

Gårsdagens finalesending hadde 438.000 seere i snitt og en andel på 30,6 prosent. Siste del av sendingen hadde 535.000 seere.

Snittet for hele sesongen er på 394.000 seere og 25,9 prosent i andel.

«Amazing Race» har av produksjonsselskapet Rubicon blitt omtalt som den største norske realitsatsingen noensinne. Seertallene har ikke stått helt i stil med satsingen, ifølge sjefforhandler i mediebyrågruppen Aegis, Jarle O. Thalberg.

- Det er under forventningene på 500.000 seere. Det er ikke så lave seertall at det er en fiasko, men det var jo lansert som en storsatsing, og det har det mislykkes i å bli. Det kan være TV 2 fortsetter med konseptet likevel. Det er sikkert ting de kan gjøre annerledes og bedre i sesong to for å gjøre det mer spennende. Det har vi sett tidligere med andre programmer, sier han til Kampanje.

Les også:

- Største realitysatsing i Norge noensinne

Thalberg mener TV 2 har manglet et flaggskip på størrelse med «Farmen» denne våren.

- En vår uten «Farmen» er vanskelig for TV 2. «Farmen» er et enormt sterkt konsept og «Amazing Race» har ikke på noen måte greid å fylle tomrommet.

Heller ikke TV 2 er helt fornøyd med seertallene på «Amazing Race».

- Vi kunne ønsket oss at starten av sesongen var litt bedre. Men sesongen har hatt en veldig fin stigning så sett under ett er vi fornøyd med tallene. Programmet har også vært svært vellykket innholdsmessig, med flinke deltakere og en flott programlederdebut av Freddy dos Santos, sier kommunikasjonssjef Aleksander Valestrand i TV 2 til Kampanje.

- Har dere bestemt dere for om det blir en ny sesong?

- Det har vi ennå ikke tatt stilling til.

- Er dere avhengige av høyere seertall dersom det skal være kostnadsmessig forsvarlig?

- Problemstillingen er ikke så enkel. Hva vi lager av programmer og når vi sender disse er en del av en helhet med hensyn til blant annet seertall, konkurranse og sammensetning av sendeskjemaet.

Valestrand bekrefter samtidig at TV 2 satser på en ny sesong av «Farmen». Over én million seere fulgte fjoråets finale av gårdsdramaet på TV 2.

- Vi er ute og søker etter deltakere til sesong åtte av «Farmen». Så programmet kommer tilbake på TV 2, men jeg kan ikke si når, sier han.