Over ett år etter at Sønneland-utvalget foreslo å opprette en tv-portal på nettet, ligger saken fortsatt til behandling i Kulturdepartementet.

– Jeg kan dessverre ikke si hverken hvorvidt det blir tatt en avgjørelse om tv-portalen, eller om når den eventuelt kommer, sier rådgiver Harald Høiby i Kulturdepartementet til Aftenbladet.

Det regjeringsoppnevnte utvalget som ble ledet av spesialrådgiver Helge Sønneland leverte sin rapport om det norske tv-markedet til Kulturdepartementet i februar i fjor og i forbindelse med overleveringen uttrykte kulturminister Anniken Huitfeldt begeistring for ideen om en tv-portal.

Utvalget pekte på at tv-markedets informasjon om forbrukernes valgfrihet er svært uoversiktlig, og at behovet for en uavhengig tv-portal absolutt er til stede.

Rapporten «Tv, mangfold og valgfrihet» kom på bakgrunn av at regjeringen ønsket å se på behovet for ulike tiltak som tilrettelegger for økt valgfrihet og mangfold for tv-seerne rundt valg av enkeltkanaler i tv-markedet.

Les også: - Ikke spikeren i kista på fritt kanalvalg

- Jeg takker for det arbeidet arbeidsgruppen har gjort. Vi kommer nå til å sende rapporten på høring før vi konkluderer, sa kulturminister Anniken Huitfeldt da hun mottok rapporten.