Over to sider i søndagsutgaven og med førstesidehenvisning kunne VG presentere saken om at kjærlighetssorg kan kan ramme hjertet i så stor grad at det svulmer opp. I går var det 1. april og NTB oppfattet saken som en aprilspøk, skriver Dagbladet.no.

Nyhetsbyrået sendte ut følgende melding til landets redaksjoner:

«VGs narreoppslag handler om noe som er enda mer kjent for folk flest, nemlig knuste hjerter. Ifølge hjertespesialist og professor Maja-Lisa Løchen påvirkes hjertet i så stor grad av hjertesorg at det rent faktisk svulmer opp. I en grafikk vises et friskt hjerte og et knust hjerte, sistnevnte oppsvulmet i en krukkelignende form.»

Men NTB tok feil. Saken er ingen aprilspøk.

- Jeg trodde ikke noen skulle tenke tanken at denne saken var en aprilspøk. Saken var klar allerede tidligere i uken, det var tilfeldig at den kom på i dag, sier nyhetsleder i VG, Rune Thomas Ege, til Dagbladet.