Den danske allmennkringkasteren Danmarks Radio (DR) har fått styr på økonomien og kom ut av 2011 med et overskudd på 19,8 millioner danske kroner.

Dette er det andre året på rad DR ender opp med et lite overskudd og dermed hawr DR virkelig fått orden på økonomien, heter det i en pressemelding fra tv-konsernet.

Styreformann i DR, Michael Christiansen, gleder seg over resultatet

- Det regnskapet DR legger frem for 2011 viser at det nå er svarte tall på bunnlinjen for andre året på rad etter underskuddsårene 2006 til 2009. Det har således lykkes oss å skape balanse i økonomien og gjennomføre de nødvendige tilpasninger, sier Michael Christiansen.

Danmarks Radio gikk i underskuddsårene på store økonomiske smeller med underskudd opp mot 150 millioner danske kroner. Størst var krisen da det ble kjent at allmennkringkasteren lå an til budsjettoverskridelser på hele 1,7 milliarder danske kroner i forbindelse med byggingen av nytt hovedkontor.