Petter Schjerven gjør som tidligere NRK-kollega Anne-Kat. Hærland og melder overgang til TVNorge.

- Petter Schjerven er en av Norges aller fremste formidlere. Han er lun, morsom og intelligent. At han nå blir å se på skjermen hos oss, gjør meg svært, svært glad, sier TVNorge-sjef Harald Strømme i en pressemelding.

På TVNorge skal Schjerven fortsette med suksesskombinasjonen fakta og underholdning - såkalt «infotainment» - som han har gjort stor suksess med på NRK via programmer som «Typisk norsk».

- Petter er spesialist på å gjøre temaene han snakker om levende. Han forteller gode historier og er flink til å få andre i tale. Alle prisene han har vunnet bekrefter bare det vi vet, nemlig at han er et unikt talent. Det talentet skal vi bruke i prosjekter som kler ham, sier Strømme.

TVNorge opplyser samtidig om at Schjerven faktisk startet sin tv-karriere i TVNorge - som publikumsoppvarmer for Hallvard Flatlands «Casino».

- Jeg går til TVNorge fordi jeg er overbevist om at jeg kan lage god TV der. Vi kan få noe moro og interessant på skjermen – i en sjanger som TVNorge kanskje har manglet til nå, sier Petter Schjerven.