Flere medier melder nå at den sørkoreanske teknologiselskapet Samsung er verdens største på mobiltelefoner. I dag la Samsung frem sine nyeste kvartalstall som imponerte i finansmarkedene. Overskuddet etter skatt endte på 4,5 milliarder dollar og selv selskapet tjener mindre penger enn konkurrenten Apple seiler selskapet opp som verdens største produsent av mobiltelefoner.

Tidligere denne ukene la Apple frem et netto-overskudd på 11,6 milliarder dollar.

Les også: Sterkt fra Apple

Flere analytikere melder nå at Samsung har passert konkurrentene Nokia og Apple som verdens største produsent av mobiltelefoner. Tall fra analysebyrået Strategy Analytics viser nemlig at sør-koreanske Samsung har rast forbi den finske giganten, melder Bloomberg News.

Samsung økte antallet utsendte mobiltelefon med 36 prosent i årets første kvartal til 93,5 millioner håndsett. Finske Nokia stoppet på 82.7 millioner.

14 år på tronen over største produsent av mobiltelefoner er dermed over for Nokia.

Samtidig biter Samsung enda sterkere fra seg i smarttelefonmarkedet. Rekordtallene skyldes hovedsakelig gode tider for Samsungs smartprodukter i Galaxy-serien. Selskapet vil ikke selv oppgi hvor mange mobiler de leverte i kvartalet, men analytikerne mener at Samsung muligens har passert også Apple.

Samsung skal ha solgt 44,5 millioner smartphones, mot Apples 35,1 millioner solgte iPhones i samme kvartal.