Matvareprodusenten Rieber & Søns med sine kjente merkevarer Toro, Mr.Lee, Ming og Geisha, Trondhjems og Denja i produktporteføljen legger frem et driftsresultat på 31 millioner kroner i første kvartal. Det var svakere enn på samme tid da selskapet la frem 45 millioner kroner.

Men selskapet skriver i kvartalsrapporten at salget øker. Omsetningen i første kvartal økte med 3,1 prosent til 1,058 milliarder kroner, opp fra 1,026 milliarder kroner. Den organiske veksten var på 3,8 prosent. Selskapet har sine hovedmarkeder i Norden og Sentral-Europa, men henter over halvparten av omsetningen sin fra Norge.

- Særlig i Norge har salget vært godt i første kvartal, noe som er svært gledelig etter det tøffe fjoråret, sier konsernsjef Frank Mohn.

I kvartalsrapporten skriver Rieber & Søn at virksomheten samtidig «har brukt betydelige markedsmidler for å styrke merkevarene» i Norge.

Mohn sier han er optimistisk med tanke på resten av 2012.

- Det kan være fristende å si at nå peker alle piler oppover. Men jeg vil imidlertid se stabil vekst over flere kvartaler først, sier Mohn.

Konsernet kommer i 2012 med flere store produktsatsinger enn på mange år og at selskapet vil ha et mer offensivt lanseringsprogram, med produkter og konsepter som strekker seg utover de tradisjonelle kjerneområdene.

- Særlig tredje kvartal blir sprekt. Vi jobber med å utvikle oss videre innen våre etablerte kategorier, samtidig som det satses på nye konsepter og konserveringsformer, sier Mohn.