Runar Pahr Andresen slutter i stillingen som nordisk markedsdirektør i Expert og det på en tid hvor det skjer mye rundt elektronikkgiganten.

- Det er ikke primært de vanskelige tidene som gjorde at jeg valgte å slutte i Expert. Mulighetsrommet for mitt opprinnelige mandat, å bygge et sterkt nordisk organisert marketingmiljø, ble påvirket av organisasjonsmessige endringer og prioriteringer som ble foretatt i konsernet ved juletider. På nyåret fant jeg det derfor helt naturlig å konkludere med at jeg heller ønsket å bruke min kompetanse utenfor Expert, helst i et selskap med matchende ambisjoner i forhold til marketing og merkevarebygging, sier Runar Pahr Andresen til Kampanje.

For det er liten tvil om at det har stormet rundt Expert. Selskapet har vært inne i ekstremt tøffe tider og nådde i fjor bunnen da selskapet tapte over én milliard kroner. Det skjer samtidig med at flere store internasjonale kjeder banker på døren inn til det nordiske markedet. I Sverige har allerede tyske Media Markt etablert seg og det er ventet at den tyske kjeden snart inntar Norge også. Samtidig faller salget av flatskjermer dramatisk.

Nylig ble det også klart at Expert får inn en ny eier i tidligere Elkjøp-investor, Øivind Tidemandsen.

Lars Tendal, administrerende direktør i Expert Norge, avviser at det er de tøffe takene i Expert som er årsaken til at Pahr Andresen slutter, men forteller at stillingen som nordisk markedsdirektør opphører som følge av omstruktureringer i selskapet.

- De tøffe takene som har vært og vil være en stund fremover gjør at vi må tenke litt nytt innen flere områder. Nå velger vi å kjøre disse tingene per land. Den nordiske funksjonen vi var i ferd med å bygge opp rundt Runar, har vi gått tilbake på, sier Lars Tendal til Kampanje.

Tendal gir Pahr Andresen gode skussmål fra jobben som nordisk markedsdirektør i Expert.

- Runar gjorde en kjempegod jobb mens han var her og har gjort mange gode bidrag for å løfte oss. Spesielt på det mediefaglige har han gjort en fantastisk jobb, sier Tendal til Kampanje.