En av landets mest profilerte markedsdirektører, Runar Pahr Andresen, forlater Expert. Pahr Andresen har tidligere vært markedssjef i Coca-Cola, markedsdirektør for PepsiCo Nordics/Baltics og markedsdirektør i Telenor og neste stopp på karriereveien til Pahr Andresen blir Orkla og Lilleborg.

Pahr Andresen er allerede i gang hos sin nye arbeidsgiver, noe toppsjefen i Lilleborg, Eskil Zapffe, er svært fornøyd med.

- I tillegg til hans brede og relevante erfaring oppfatter vi at Runar Pahr Andresen har et brennende engasjement for marketingfaget. Lilleborg har lange tradisjoner i å utvikle dyktige marketingfolk og er et toneangivende marketingmiljø i Norge. Da må vi ha ledere med nettopp denne type erfaring, kunnskap og lidenskap, sier Zapffe til Kampanje.

Pahr Andresen får ansvaret produktporteføljen som ligger under Vask, og vil sammen med Isabella Müller-Hansen, ansvarlig for marketing på Hygiene-området, få ansvaret for den videre forretningsmessige og faglige utviklingen innen marketingmiljøet i Lilleborg.

- Jeg nevnte mine planer om forestående jobbskifte for sentrale personer i de selskapene jeg anser som mest spennende og dynamiske i dagens og fremtidens marked, og Orkla stod øverst på denne listen. Lilleborg er Norges ledende industrielle merkevarebygger gjennom mange årtier, og utfordringen med å skape varige verdier og videreutvikle et så dyktig marketingmiljø er særdeles spennende. Jeg har såvidt begynt å bli kjent med nye kolleger, og jeg synes det er veldig fascinerende å få jobbe med hele verdikjeden, fra banebrytende innovasjon og produktutvikling og helt til kunden omfavner våre produkter i hverdagen, sier Pahr Andresen om sin nye jobb.

- Kan vi vente oss noen snarlige byråpitsjer fra Orkla og Lilleborg med det første?

- Det er altfor tidlig for min del å konkludere i forhold til byråer og leverandører, og mitt første inntrykk er at Lilleborg er godt rustet med tilgang til de beste hodene ved behov. Som Norges største annonsør vil også listen legges deretter - i forhold til hva vi forventer av våre leverandører, sier Pahr Andresen.