Digitalselskapet Making Waves har kjøpt selskapet Zoot.

Zoot har bistått selskaper som Telenor, Cappelen Damm og Oslo Legevakten med tjenesteutvikling og brukeropplevelser.

- Vi designer med og for mennesker. Vi skal hjelpe selskaper med å forbedre sine tjenesteleveranser og sørge for at gode ideer kommer til live gjennom brukerorientert design, forteller Haydn Evans, daglig leder i Zoot og påtroppende leder for avdelingen servicedesign i Making Waves i en pressemelding.

- Ofte har designet av brukeropplevelsen kommet i skyggen, og heller ikke vært en del av investeringen i tjenesteutviklingen, understreker han.

Sammen med Una Bjerkan Heimstad, Karin Humerfelt Eckhoff og Graham Mansfield blir han en nå del av Making Waves, som totalt har 230 ansatte.

Ifølge pressemeldingen handler tjenestedesign om å forstå brukerens behov og ønsker, og bruke dette til å tilby tjenester.

- Vi skal gi brukerne opplevelser som begeistrer – i alle kontaktpunkter og over tid, sier Kim Ydse Krogstad, ansvarlig for rådgivning og design i Making Waves.

- Gjennom en strategisk tilnærming til hvordan vi designer kundenes brukeropplevelse, skaper vi fornøyde og lojale brukere, og bidrar dermed til at varemerke, konkurranseevne og omdømme forsterkes. Slik øker også bedriftens lønnsomhet, da aktiviteter blir konsentrert rundt de faktiske brukerbehovene og således effektiviserer tjenestestrømmen, sier han.