Gullruten har satt opp finalelisten over tv-kanalenes største tv-øyeblikk i 2011 og årets kandidater er hentet fra programmer som «Paradise Hotel», «Golden Goal», «Hellstrøm ryder opp hjemme», «Hver gang vi møtes», «Ingen grenser», «Alt for Norge», «Hurtigruten minutt for minutt» og «I kveld med Ylvis».

Totalt er det altså åtte klipp som er nominert og som alle og enhver kan stemme på på Gullrutens egne sider. Vinneren vil bli offentliggjort lørdag 12. mai i forbindelse med det store tv-showet «Gullruten» i Bergen.

De nominerte kandidatene er (trykk på lenken for å se på klippene og for å stemme, ekstern lenker):

1. Hummerhistorie - «Paradise Hotel» (TV3)

2. Elektrosjokk - «Golden Goal» (TV 2)

3. «Hellstrøm» - «Hellstrøm rydder opp hjemme» (TV3)

4. Sommerfugl i Vinterland - «Hver gang vi møtes» (TV 2)

5. På toppen av Snøhetta - «Ingen Grenser» (NRK)

6. Bannekonkurranse - «Alt For Norge» (TVNorge)

7. Hurtigruten - «Hurtigruten minutt for minutt» (NRK)

8. Ylvis radio taxi - «I Kveld med Ylvis» (TVNorge)

- Noen er overraskene, noen rørende, andre pinlige og morsomme. «Gullruten» har i alle år feiret programmene, programledere og skuespillere, de siste årene har vi også hatt en kåring av årets tv-øyeblikk. Her velger tv-kanalene ut et par forslag fra programmer der de selv har hatt regien, men hvor det kan ha skjedd overraskende ting, ting som seerne kjenner og husker, sier Mari Lome i Gullruten.

Tidligere vinnere av «Årets tv-øyeblikk»:

År

Kanal

Tv-program

2011

VIasat4/TV3

«Dansken og Fingern»

2010

TVNorge

«Tangerudbakken Borettslag»

2009

TV 2

«Senkveld» med Truls Svendsen