Interiørkjeden Kid har bestemt seg for å flytte på reklamekontoen sin og beskjeden til den norske reklamebransjen er at Kid i fremtiden skal jobbe med Kitchen. Det betyr at Kid dermed avslutter sitt samarbeid med Suburbia Reklamebyrå som også var med i konkurransen om kontoen.

- Vi valgte nytt reklamebyrå rett før påske, og valget falt på Kitchen. De kom best ut av det etter en helhetsvurdering hvor både caset de presenterte, ideer, samarbeidsform, kjemien med menneskene og veien videre ble vurdert. Vi har stor tro på at dette blir bra, sier markedssjef Mona Kotte-Eriksen til Kampanje.

- Noen endringer blir det
Hun forteller videre til Kampanje at det i byråkonkurransen var mange bra presentasjoner, innspill og tanker.

- Vi så på forskjellige ting, ikke bare caset de presenterte men helheten. For oss handlet det vel så mye om hvordan de så for seg et samarbeid og veien videre. Her utpekte Kitchen seg, sier hun.


I tillegg til Suburbia, hadde Kid også invitert inn Ernö, Siste Skrik og Isobar. Kotte-Eriksen sier valget av nytt reklamebyrå ikke får store konsekvenser for utformingen av interiørkjedens reklame. I reklamesammenheng er Kid nok mest kjent for sitt gamle kommunikasjonskonsept «steikje fine gardiner».

- Det blir ikke revolusjonerende endringer, men noen justeringer fra høsten av. Det blir en videreutvikling av eksisterende kommunikasjonskonsept, snarere enn noe helt nytt. Men noen endringer vil kunne sees, sier hun.

- Hånd i hanske
Flyttingen av kontoen betyr mer å gjøre for Kichen og byrålederen Haakon Dahl.

- Kid er en spennende detaljhandelsaktør som har gjort det veldig bra i det siste. Det er helt klart flinke folk med stor «passion» som jobber der. Nettopp derfor er det ekstra moro å få lov til å være med å utvikle merkevaren til Kid fremover. På mange måter passer Kid oss som hånd i handske. Vi er glødende opptatt av aktiviteter som skaper en reell adferdsendring, og de er like opptatt av slag på kassa. Sammen er jeg overbevist om at vi vil lykkes. Vi gleder oss i all fall stort over å ta fatt på oppgaven, sier Haakond Dahl til Kampanje.

Dahl sier videre at Kid vil bli en betydelig kunde i byrået og Kitchen-sjefen har allerede satt blant andre Ole Henrik Stubberud, Even Moseng, Stine Aas, Hans Moe og seg selv til å jobbe med kunden.