At James Bond tar martinien sin «shaken, not stirred» har de fleste fått med seg. Bonds drikkevaner har blitt godt etablert gjennom 22 filmer basert på Ian Flemings agentromaner.

Dermed kan Bond-fansen vente seg en rystende opplevelse i den nye filmen «Skyfall» - som kommer senere i år - når Bond i Daniel Craigs skikkelse i stedet bestiller en kald Heineken.

Heineken legger ifølge The Guardian hele 45 millioner dollar på bordet for å få den britiske agenten til å velge det nederlandske ølmerket på det store lerretet og i en egen reklamefilm.

Det tilsvarer rundt 260 millioner kroner.

- Høyt beløp
Førsteamanuensis Lars Erling Olsen ved Markedsføyskolen synes Heineken har strukket seg langt for å få innpass hos Bond.

- Dette synes jeg var et høyt beløp. Ford betalte cirka 500 millioner for at Daniel Craig skulle kjøre Ford i de tre første James Bond-filmene med han som skuespiller. Nå betaler Heineken for én film?, sier han til Kampanje.

- På den annen side, Heineken har vært partner av James Bond lenge, så de har nok et ide om potensielle effekter - dermed kanskje dette er fornuftig.

- Ser verdien
Heineken fikk med seg skuespiller Eva Green, som hadde en sentral rolle i Bond-filmen «Casino Royale», i en reklamefilm i 2006. Dette er imidlertid første gang Daniel Craig selv stiller opp.

Hovedrolleinnehaveren selv har et distansert forhold til produktplasseringen. Til Moviefone forsvarer han avtalen, som har fått den mest ihuga Bond-fansen til å reagere.

- Vi har avtaler med en rekke selskap, som gjør det mulig for oss å lage denne filmen. Det er beklagelig, men sånn er det, sier han.

- Jeg tror denne avtalen viser at store internasjonale aktører ser verdien av produktplasseringer. Om 260 millioner er mye, det kan bare Heineken vurdere, sier Lars Erling Olsen.

Heineken har ifølge Ad Age slitt med å skape vekst i det amerikanske salget de siste årene.