Torsdag kveld ble årets Gulltaggen Awards delt ut som en avslutning på den tre dager lange digitale konferansen. Der var det Try/Apt som ble den store vinneren.

Av fem bidrag på shortlist fikk størst uttelling med fire gull og én Grand Prix. Mest honnør fikk de for Hormonsjekk-appen, som de også stakk av med prisen Grand Prix for. I tillegg stakk de av med den nye ærespriskategorien Årets byrå.

- Try/Apt har ikke bare synliggjort verdien av kommunikasjon og kreativitet her i Norge, de har gjennom sine prestasjoner sanket anerkjennelse, lovord og ikke minst priser langt utover Norges grenser. De har vist at Norge har muskler og gitt den Europeiske kreativiteten en hovedstad: Oslo, forteller juryen.

20 Gulltaggen statuetter og 2 Grand Prix ble delt ut iløpet av kvelden.

- Det mest sentrale i år har vært at vi har skiftet fokus fra å være en reklamekonkurranse til å bli en konkurranse som omfavner innovasjon som gjør noe med livene våre - som skaper en forskjell. Det kan det digitale gjøre. Det åpner opp, og gjør markedet globalt med et tastetrykk, sier jurygeneral Mona Jensen.

På en andreplass i år kom Jimmy Royal med sine tre bidrag på shortlist, hvorav to gull og én Grand Prix. Det var applikasjonen Fribi som gjorde at Jimmy Royal – som ett av to byråer - kunne innkassere Grand Prix.

Årets markedsfører gikk i år til Statoil. Det begrunnes slik:

- Selskapet har gjennom en langsiktig og strategisk tilnærming vist evne til å utnytte alle flater og plattformer for å formidle komplekse problemstillinger – på en forståelig måte. Statoil har mer enn noen annet selskap lyktes i å spre budskapet sitt på tvers av kloden og formidle historier gjennom innovativ bruk av godt interaksjonsdesign, representert gjennom førsteklasses håndverk.

Årets ærespris ble i år tildelt Fred Hauge.

- Han er kalt en av Norges mest intelligente kreatører, som har bevist gang på gang de siste årene at han jobber like selvfølgelig på strategisk, såvel som operativt plan i hele spennet fra tradisjonell reklamefilm, iPhone-apper, sosiale medier og spill. Vinneren har gjennom årene bidratt i ulike bransjeorganisasjoner og har evnet å redefinere seg selv til å bli en heldigital konseptutvikler og kreatør og har vært en brobygger mellom den tradisjonelle - og den digitale reklamebransjen.

Se oversikten over byråvinnerne her.

Se oversikten over produksjonsbyrå her.