Tidligere i dag kunne Kampanje avsløre at Sigurd Grytten sier opp som toppsjef i pr-byrået Burson-Marsteller (BM). I en pressemelding som nå sendes ut, roses Grytten for hans mangeårig bidrag i BM.

- Jeg vil også takke Sigurd for alt han har gjort for Burson-Marsteller og håper vi vil få anledning til å arbeide sammen igjen en gang i fremtiden, sier Europa-sjef og styreleder for Burson-Marsteller Norge, Jeremy Galbraith.

Samtidig ble det også klart at Europassjef Jeremy Galbraith står klar med Gryttens etterfølger. Det blir dagens viseadministrerende direktør Morten Pettersen.

- Hvordan blir det å ta over som sjef i Burson-Marsteller?

- Det blir veldig fint. Burson-Marsteller er en sterk merkevare og det er et selskap som er godt posisjonert. For meg som ny leder vil dette handle om å bygge videre på den plattformen vi har hatt over veldig lang tid. Vi har vært til stede i det norske markedet siden 1977 og har alltid satset sterkt på metodeutvikling, intern opplæring, skolering og det vi kaller strukturkapital. Det gjør vi fordi det er på den måten du løser oppgavene best for kundene og holder oppe endringstakten, sier Morten Pettersen til Kampanje.

Samtidig er det klart at noe av det første den nye sjefen i BM skal gjøre er å ta med seg alle sine ansatte til nye lokaler i Oslo Sentrum. Pr-byrået skal nemlig ut av sine lokaler på Sjølyst og setter kursen nærmere bestemt mot Kirkegata 17.

- Bakgrunnen for det er at vi har vært på Sjølyst i over ti år og den kontrakten går snart ut. Når du i tillegg har vært et sted i ti år så vil det automatisk være løsninger arealmessig som man vurderer som mer optimale, sier han.

- Hvor mange BM’ere tar du med deg til Kirkegata?

- Vi er rundt 40 mennesker som tar turen nedover til Oslo Sentrum. Det blir et stort løft for oss, sier den nye Burson-sjefen.

Morten Pettersen tok over som ny viseadministrerende direktør i Burson-Marsteller på slutten av 2010, etter at Jan Glendrange sluttet til fordel en partnerstilling i det nyopprettede byrået Zynk. Pettersen har 11 års byråerfaring som rådgiver for toppledelsen i private og offentlige virksomheter og har tidligere vært administrerende direktør i Agendum, avdelingsdirektør i Norges forskningsråd og politisk rådgiver for statsrådene Gudmund Hernes og Reidar Sandal.