Administrerende direktør i Burson-Marsteller, Sigurd Grytten, har sagt opp sin stilling i et av landets ledende pr-byråer. Grytten sier opp uten andre planer enn å tilbringe mer tid med familien til sommeren.

- Jeg har sagt opp i Burson-Marsteller og gjorde det før påske. Jeg har noen muligheter jeg kommer til å vurdere fremover, men kommer til å bruke litt tid på det. Jeg skal jobbe i Burson frem til sommeren så skal jeg ta sommerferie og være med familien og kjøre litt motorsykkel. Ting som jeg synes er morsomt og som jeg liker, sier Burson-sjefen til Kampanje.

Grytten kom til Burson-Marsteller i 2003 kommunikasjonsrådgiver. I 2006 ble han leder for selskapets samfunnsavdeling i Norge, og i 2008 fikk han også rollen som nestleder for fagområdet myndighetskontakt i Europa. I 2009 overtok Grytten som administrerende direktør for Burson-Marsteller i Norge og har ledet selskapet gjennom en periode preget av store omstillinger.

Da Grytten tok over i 2009 var selskapet preget av en intern lederkonflikt som endte med at daværende sjef, Rune Mørck Wergeland, gikk på dagen. Omsetning og driftsresultatet var i fritt fall.

Les også: Mørck Wergeland: - Derfor slutter jeg

Les også: Kuttet seg til bedre resultat

Ny sjef på plass
Grytten sier mye av oppryddingen nå er gjennomført og at timingen i så måte er god når han først bestemte seg for å slutte.

- Selskapet hadde en vekst på topplinjen i fjor på nærmere ti prosent og vi hadde en resultatmargin på over 20 prosent. Det har vært en fin vekst både på topplinje og bunnlinje og det er vi særdeles fornøyd med. Det er derfor et riktig tidspunkt å slutte i selskapet på. Burson-Marsteller er i dag et bunnsolid selskap som leverer et veldig godt 2011. Teamet vi har i dag er bra, lønnsomheten er god og vi har stabile kunder og ikke minst så har vi fått på plass en etterfølger som er mer enn kompetent å til å ta over, sier Grytten.

Den nye sjefen heter Morten Pettersen som kom til selskapet mot slutten av 2010 og som siden har jobbet tett med Grytten som viseadministrerende direktør i pr-byrået. Nå blir han sjef for hele den norske delen av byrået.

De ansatte ble informert klokken 12 i dag på et allmøte i Burson-Marstellers lokaler på Sjølyst.

- Pettersen overtar og han blir ny administrerende direktør i dag. Dette er ingen midlertidig løsning, sier Grytten.

Tallene for 2011 er fortsatt ikke endelig klare, men pilene peker ifølge Grytten i dag rett vei og denne gangen også omsetningsmessig. I 2010 gjenopprettet kommunikasjonsbyrået balansen og økte driftsresultatet fra 2,6 millioner til 7,3 millioner kroner. Omsetningen endte i 2010 på rundt 55 millioner kroner.

Nøkkelpersoner har sluttet
Men selv om Grytten har levert gode økonomiske resultater, innrømmer pr-toppen at han og selskapet har vært gjennom en krevende periode med et stort gjennomtrekk av ansatte.

- Det er ingen enkelt årsak til at jeg slutter og heller ikke dette, men jeg skal være ærlig på at vi har hatt en utfordring den siste tiden i forhold til å beholde viktige folk. Men det er en utfordring for alle kunnskapsvirksomheter, sier han.

Noen nøkkelpersoner som har sluttet i Burson-Marsteller den siste tiden er Beate Nossum, Per Hynne, Grete Kruse, Tor Odland, Dag Olav Stokken og Jan Glendrange. Samtidig har også mange nye kommet til deriblant Erik Stephansen, Line Torvik, Vivill Vinsrygg, Elin Ørjasether, Åste Dale Sundet, Ole Kristian Lunde, Mona Strøm Arnøy og Siri Giørtz.

- Det er klart det har vært en periode preget av omstilling og derfor er vi veldig fornøyd med å klare de tallene vi har klart. Men jeg er ikke mer naiv enn at jeg ser dette i sammenheng med omstillingene vi har vært gjennom. Det har vært tøffe tak, men vi har klart å snu en skute som i 2009 hadde fall både på topplinjen og bunnlinjen og som slet med å vinne store oppdrag, sier Grytten.

Men etter at pr-byrået gikk seirende ut i kampen om tobakksprosjektet til Helsedirektoratet, mener Grytten at selskapet er tilbake på vinnersporet.

- Dette prosjektet er vi utrolig stolte over å ha vunnet, sier Grytten.

- Skilles som gode venner
- Hvordan har det vært å jobbe i et så internasjonalt selskap som Burson-Marsteller?

- Det har vært både spennende og krevende, men også utrolig lærerikt å jobbe med så ulike kulturer og kunne få tilgang til all den «know how» og det som skjer av spennende ting i et av verdens største kommunikasjonskonsern. Internasjonalt jobber det 2.500 mennesker i Burson-Marsteller og det er et av verdens ledende pr-byråer, sier han.

- Det ble en del bråk da den forrige Burson-Marsteller-sjefen sluttet. Hvordan er ditt forhold til Burson-Marstellers internasjonale ledelse?

- Det er veldig godt, og vi skilles som gode venner. Jeg var ute å spiste middag med vår europasjef Jeremy Galbraith og Morten Pettersen i går. Det var hyggelig, men samtidig ganske vemodig. Dette er mennesker håper å ha kontakt med resten av livet. Vi har jobbet veldig tett sammen de siste tre årene jeg har arbeidet som leder Oslo kontoret vårt. Jeg har fått lov til å jobbe med mange flinke mennesker. Det har vært utrolig spennende og jeg opplever at jeg har gode kolleger over hele verden som det nå blir trist å forlate, sier Grytten.

- Morsomt og pirrende
Grytten har fartstid som norsk politiker og var tidligere stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet under Jens Stoltenbergs første regjering og leder av Arbeiderpartiet i Bergen samt leder av Europabevegelsen.

- Frister det med et comeback i politikken foran et stortingsvalg i 2013?

- På det spørsmålet har jeg alltid svart at jeg er klar for politikken hvis politikken er klar for meg. Men er man næringslivsleder med arbeidsuker på 60-70 timer så er ikke det forenlig med å jobbe aktivt i et politisk parti og i hvertfall ikke hvis man skal kombinere det med å ha en familie. Men dette er ikke noe jeg styrer i det hele tatt og jeg har heller ingen forventning om å få noen henvendelser om en aktiv posisjon i politikken. Det er vel mer naturlig at jeg kommer til å fortsette å jobbe med kommunikasjon, sier han.

- Flere seniorer har den siste tiden startet opp for seg selv. Er det noe du tenker på?

- Det er en av de tingene jeg tenker på, men akkurat nå er det spennende å ha det åpent. Det er godt å ta kontroll over dette selv og ikke la et tilfeldig jobbtilbud bestemme. Frem til høsten kommer jeg til å holde dette åpent. Det er både morsomt og veldig spennende, sier Grytten.