TV3 og Viasat 4 styrker sitt kreative salgteam og ansetter Harald Carlsten fra svensk TV4. Der skal Carlsten gå inn som ansvarlig for annonsørfinansierte programmer (AFP) og produktplassering.

– Harald Carlsten har en veldig spennende bakgrunn, et brennende engasjement og høy kompetanse på forretningsområder som er relativt nye for det norske markedet, sier salgsdirektør Eivind Ruud Johnsen i TV3 og Viasat 4.

Carlsten (39 år) kommer rett fra TV4 i Sverige, der han har jobbet som konseptselger i fem år og han har dermed jobbet mye med sponsing og produktplassering, blant annet for seersuksesser som «Idol» og «Let’s dance». Han har også jobbet med AFP og produktplassering i forbindelse med tv-konseptene «Sveriges mesterkokk» og «Solsidan».

- Jeg ser virkelig frem til å bidra med min kompetanse og erfaring på et område der potensialet er meget stort. AFP og produktplassering har så vidt kommet ut av startblokkene i Norge, og TV3 har spennende og kreative planer som jeg gleder meg til å være med på å utvikle. Utfordringen er å matche programmenes kjerneverdier med kundenes merkevarer og verdier, og samtidig finne kreative og engasjerende løsninger som gagner alle parter, sier Harald Carlsten.

Salgsdirektør Eivind Ruud Johnsen i TV3 og Viasat 4 er meget fornøyd med å få Harald Carlsten på laget.

– Carlsten blir en svært viktig ressurs som ansvarlig for AFP og produktplassering i salgsavdelingens eget kreative salgsteam. Han blir en sentral person for vår videre satsing på nye produkter og kommersielle muligheter, sier Ruud Johnsen, og fortsetter:

Harald Carlsten er allerede på plass i TV3s lokaler og godt i gang med arbeidet for høstens programmer på TV3 og Viasat 4.