Gårsdagens dramatiske semifinale i UEFA Champions League mellom Real Madrid og Bayern München hadde 278.000 seere i snitt på Viasat 4. Men etterhvert som dramaet utspant seg var til slutt hele 408.000 seere som satt klistret til tv-kanalen mot slutten av straffesparkkonkurransen.

De høye seertallene på fotballkampen førte til at Viasat 4 var Norges nest største kommersielle tv-kanal i går med en markedsandel på 18,3 prosent i målgruppen 15-49 år. Det var samtidig årets beste dag for Viasat 4.

Samlet sett hadde TV3 og Viasat 4 en kommersiell markedsandel på hele 30,9 prosent i målgruppen 15-49 år i går. Også det er rekord for året.

- Det var en fantastisk semifinale i UEFA Champions League i går, og vi er veldig fornøyde med seertallene. Nå ser vi frem til å vise den store finalen mellom Chelsea og Bayern München lørdag 19. mai direkte på Viasat 4, sier presse- og informasjonsansvarlig Glenn Ø. Støldal.

Selv om TV3 og Viasat 4 har slitt med seertallene den siste tiden så mener Støldal at det er positive tegn i markedet nå.

- Viasat 4 er i medvind om dagen med gårsdagens fotballtall og sterke premieretall for egenproduksjonen «Pimp My Ride Norge» sist mandag. Så langt i april har Viasat 4 en kommersiell markedsandel på 8,3 prosent i målgruppen 15-49 år. Det er den suverent beste måneden for kanalen hittil i 2012, sier Støldal.