I fjor høste ble det klart at amerikanskeide Clear Channel mistet den attraktive reklameavtalen som omfatter eiendommer knyttet til Jernbaneverket og NSBs eiendomsselskap Rom Eiendom. Clear Channel selv anslo verdien på kontrakten til mellom 15-30 millioner kroner.

Nå er det konkurrenten JCDecaux som skal utnytte flatene på blant annet Oslo Sentralbanestasjon og det franske utendørsselskapet sier nå at de kommer til å satse videre på digitale utendørsprodukter.

- Vårt ansvar ligger både i å skape en optimal synlighet for våre annonsører, men også i ta del i det totale estetiske utrykket som stasjonen har. De nye skjermene vil stå seg godt i det urbane miljøet som Oslo Sentralbanestasjon representerer og vil gi den impact våre kunder forventer. Etter vårt syn vil det bli en kraftig forbedring fra slik det så ut tidligere, sier administrerende direktør i JCDecaux, Øyvind Markussen.

Fra 15. september blir sentralbanestasjonen dermed en del av det digitale utendørstilbudet til JCDecaux. Fra før har selskapet digitalisert de ni største t-banestasjonene samt Flytoget og en rekke flyplasser over hele landet.

- Vi har så langt hatt stor suksess med innføring av digitale reklameplakater på T-banen i Oslo og vi ser at vi sammen med markedet har «knekt koden» på dette nye produktet. Selv om det er et stort potensial i å ta mulighetene helt ut, så har våre kunder vært kreative og utnytter formatet på en meget god måte. Vi ser materiell fra tv og nett blir bakt sammen med animasjonsdetaljer fra plakat/annonse. Dette skaper nye elementer som økt grad av engasjement inn i utendørsverdenen. Fra før har vår oppgave vært å skape ”top of mind” og å flytte varer. Nå kan vi være helt der fremme og sette dagsorden på en helt ny måte, sier Markussen.