A-pressens generalforsamling har besluttet å dele ut 75 millioner kroner i ordinært aksjeutbytte og 500 millioner kroner i ekstraordinært utbytte. Det siste er knyttet til A-pressens salg av aksjene i TV 2 til en verdi av 2,1 milliarder kroner.

- Generalforsamlingen har vedtatt å dele ut ekstraordinært utbytte etter salget av A-pressens aksjepost i TV 2 i vinter. I tillegg har generalforsamlingen vedtatt å utbetale et ordinært utbytte for 2011-resultatet, som er det beste noensinne, forteller styreleder i A-pressen, Erik Nord, til Kampanje.

Les også: Tidenes beste resultat

- Hva skal Telenor bruke pengene på?

- Det har jeg ikke kommentarer til. Men de kommer godt med, svarer Nord.

I vinter varslet Telenor-direktør Kristin Skogen Lund at telegiganten er på vei ut av A-pressen og innholdsmedier for øvrig.

Les også: Telenor vil selge A-pressen

Nord svarer slik når Kampanje spør om Telenor har kommet lengre med sine salgsplaner:

- Vi har ingen umiddelbare planer om å selge, men over tid vil man vurdere Telenors eierskap i innholdsmedier.

- Er Telenors post A-pressen fortsatt til salg?

- Akkurat nå er det store organisatoriske utfordringer i A-pressen i forbindelse med kjøpet av Edda Media og prosessen med Medietilsynet, så da er det naturlig å avvente, sier styrelederen, som til daglig er direktør i Telenor Media and Content Services.

Til tross for at næringsminister Trond Giske anstrengte seg for å stoppe A-pressens salg av TV 2-posten til danske Egmont, ved å legge kraftig press på Telenor-ledelsen, ble salget banket gjennom av eierne på en ekstraordinær generalforsamling i januar.

Telenor eier 44,2 prosent av A-pressen, LO eier 44,4 prosent og stiftelsen Fritt Ord 2,9 prosent.