Canal Digital gjør som RiksTV gjorde i 2009 og innfører fritt kanalvalg. For Canal Digitals kabel-tv-kunder betyr det at de fra høsten av vil motta en pakke på 30 faste kanaler og cirka 15 kanaler de velger selv.

- Vi er glade for å kunne introdusere økt valgfrihet for våre kunder. Ulike hjem har ulike behov, dette tar Canal Digital Kabel-TV hensyn til når vi nå gjør endringer i grunnpakken. Samtidig er det svært hyggelig å kunne tilby et enda bedre tilbud uten ekstra kostnad, sier Haakon Li Dragland, direktør for produkt og strategi i Canal Digital Kabel-TV, i en pressemelding.

- Vi jobber kontinuerlig med å forenkle produktene våre, men mener fortsatt at kanalpakker er viktig for å kunne tilby et godt mangfold til en rimelig pris. Samtidig vil nå for eksempel barnefamilier kunne velge inn de kanalene som passer for både far, mor og barn inn i grunnpakken. Med andre ord, en grunnpakke som er skreddersydd de individuelle behovene. Denne individuelle friheten vil omfatte alle kunder, også de som har sitt tilbud gjennom et borettslag, sier Dragland

Tilbudet gjelder ikke Canal DIgitals parabolkunder.