Da Bjørn Wiggen åpnet Dagens Næringsliv, kunne han lese at uavhengige kilder fortalte at han skulle ut av sjefsstolen og erstattes av nestleder i styret, Åge Korsvold.

- Det var for å si det forsiktig, rimelig spesielt å lese detaljerte opplysninger fra en styrebehandling noen timer tidligere, sier Wiggen til E24.

På Orklas kapitalmarkedsdag i London 14. september i fjor varslet konsernet blant annet at det vil endre sitt strategiske fokus til merkevarer.

- I perioden etter at vi sa dette, har vi vært inne i en krevende transformasjon fra konglomerat til et rendyrket merkevarekonsern. Jeg har ment at vi lå der vi skulle for å strukturere på merkevaresiden. Det har vært sagt at vi skulle se på de mulighetene som lå der, og det har ikke vært uenighet her. Men i forhold til kjøp har det vært for dyrt i forhold til forventningene, sier Wiggen til E24.

Medier har antydet at Wiggen kunne bli tilbudt jobben som sjef for Orkla Brands, men denne jobben er han ikke blitt tilbudt. Wiggen fastslår at han er helt ferdig med Orkla.

- Ja, når du er konsernsjef er det lite aktuelt å gå ned til en underordnet stilling. Et slikt tilbud har aldri vært en realitet, fordi jeg fra første øyeblikk har vært helt klar på at får jeg ikke være konsernsjef, så vil jeg ikke ha en underordnet stilling, sier Wiggen til DN.no.