VG skrev nylig at kronprinsparet brukte nærmere 900.000 kroner på konsulenttjenester i fjor. Slottet nekter få si hva pengene gikk til, men ifølge VG har pengene blitt brukt på frisør, sminke, juridisk bistand og revisor. Det har blitt spekulert i om deler av de hemmeligholdte konsulentutgiftene har gått til å hyre inn PR-byrået First House, hvor kronprinsesse Mette-Marits bror Per Høiby er sjef.

Dette avkreftes av kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen.

- Vi har ikke kjøpt, og kjøper ikke kommunikasjonsrådgivning, sier Hagen.

Tidligere i uken sa Per Høiby følgende da han ble bedt om å kommentere hvorvidt han hadde hatt oppdrag for søsteren.

- Vi kommenterer aldri noe om våre kunder, sa han til VG før helgen.

Men så gjør han et unntak:

- Vi kommenterer normalt ikke kundeforhold, hverken kunder vi har eller ikke har. I dette tilfellet er svaret så åpenbart at vi likevel gjør et unntak. Vi har ikke og har heller ikke hatt oppdrag for det kongelige slott, sier Høiby