A-pressen er blitt enige med Bengler om å overta 40 prosent av aksjene i Origogruppen. Fra før eier A-pressen 60 prosent av aksjene i Origogruppen.

De siste årene har A-pressen, sammen med de ansatte i Origogruppen, jobbet for å integrere målrettede deler av Origo-tjenesten inn i A-pressens nettaviser. Etter hvert er disse løsningene blitt en viktig og naturlig del av tjenestespekteret til avisene.

- Fra vår side ser vi på dette som en naturlig videreutvikling i vårt engasjement for å utvikle A-pressens nettaviser som gode arenaer for debatt, oversikt over lokale hendelser og livsløpsstoff, sier Pål Nedregotten, direktør for produktutvikling i A-pressen, i en melding.

Avtalen innebærer at Bengler overtar de ansatte i Origo-gruppen og inngår samtidig i en langsiktig drifts- og utviklingsavtale for å videreutvikle og modernisere plattformen, spesielt i skjæringspunktet med nettavisene.

Bengler beholder kundeforholdet og videreutviklingen av Origo-kunder som blant andre Westerdals, Trygg Trafikk og Klima- og forurensningsdirektoratet, samt rettigheter til å benytte utviklet kode til forvaltningen av disse kundene.