I juni overtar Therese Manus hønningstad som daglig leder i Norsk Kommunikasjonsforening etter Thomas Skjennald, som i desember i fjor meldte overgang til PR-bransjen og byrået Nucleus.

Styreleder Astrid Bugge Mjærum har siden da vært på jakt etter hans etterfølger, og nå er altså vedkommende på plass. Therese Manus Hønningstad har over ti års erfaring fra media og kommunikasjonsbransjen. Hun kommer fra stillingen som seksjonsleder i Nasjonalbiblioteket, og har tidligere jobbet i Budstikka, Energi Norge og Aftenposten Multimedia.

I en melding sier hun at hun har tro på åpenhet for kommunikasjonsbransjen og at bransjen må satse digitalt.

- Jeg gleder meg til å videreføre Kommunikasjonsforeningens arbeid for økt åpenhet og samtidig ta bransjen vår inn i den digitale framtiden. Er det et fagfelt som er rigget for den digitale framtiden må det være kommunikasjonsbransjen. Vi er vant til å tenke toveiskommunikasjon og dialog - en forutsetning for digital kommunikasjon, sier hun.

Hun trekker frem at Kommmunikasjonsforeningen har merket seg en vekst i digitale kommunikasjonsstillinger, og at bruken av analyseverktøy blir stadig viktigere for å utarbeide en god digital strategi.

Både styreleder Astrid Bugge Mjærum og Therese Manus Hønningstad inn for et lobbyregister og større grad av åpenhet om kundeforhold i PR-byråene.

- Jeg tror faget vil styrke seg med mer åpenhet om bransjen og i bransjen. Mystikken må fjernes og bransjen må begynne å ta sin egen medisin, sier Mjærum.

Kommunikasjonsforeningen har i dag over 4000 medlemmer, et antall som har nær doblet seg de siste ti årene.