I februar skrev Kampanje at Egmont vurderte å legge ned eller selge to trykkerier.

- Å trykke eksternt er vesentlig billigere, sa toppsjef Olav Sandnes i Egmont Hjemmet Mortensen til Kampanje.

Nå er det klart at Hjemmet Mortensen Trykkeri er historie. For i dag har styret vedtatt å lukke portene til trykkeriet på Frysja i Oslo. 74 ansatte rammes av nedleggelsen. De ansatte ble orientert på et allmøte i dag.

Trykkeriet er heleid av Egmont Hjemmet Mortensen, som er landets største ukebladforlaget. Det danske mediekonsernet Egmonts bladvirksomhet, Egmont Magazines, har vurdert sitt samlede trykkebehov i Skandinavia. I februar konkluderte mediekonsernet med at eksterne trykkerier kunne oppfylle de krav Egmont har til kvalitet og leveransesikkerhet og samtidig levere trykk til en markedspris som ligger vesentlig under den de interne trykkeriene har forutsetninger for å kunne levere. Egmont Magazines trykkeri i Danmark vil som en følge av dette også bli nedlagt.

Egmont har den siste måneden forhandlet med potensielle kjøpere om, men forhandlingene om salg av trykkeriet på Frysja førte aldri fram Dermed banket styret gjennom nedleggelse av bedriften i dag. Trykkeriet vil bli avviklet gradvis fra 1. juni i år.

Styreleder i HMT, administrerende direktør Olav T. Sandnes i Egmont Hjemmet Mortensen, berømmer de ansatte for samarbeidsvilje og utholdenhet.

- Vi har hele tiden hatt et godt samarbeid med de tillitsvalgte og er enige om et omstillingsprogram for de som nå mister jobbene sine, sier Sandnes.

Egmont Magazines samlede portefølje består av rundt 80 titler, hvorav ca. 40 av disse er norske. HMT trykker de aller fleste Egmont HM-bladene og har i tillegg en rekke eksterne kunder. Det er ikke endelig avgjort hvilke trykkerier som skal overta produksjonen av Egmont HMs magasinportefølje.