I det rykende ferske Kampanje magasin nummer 01, som er på vei til abonnentene i disse dager, omtales vinneren av «Årets Medienavn 2011»: Johan H. Andresen jr., kjent som eier av og konsernsjef i industri- og finanskonsernet Ferd. Han fikk klart flest stemmer av Kampanjes lesere i en kåring ved årsskiftet.

Tobakksarvingen har utmerket seg med sin bruk av de nye sosiale medier-kanalene. I VG ble han utropt til å være Twitter-konge mens A-magasinet benyttet hans Twitter-meldinger som grunnlag for en stor og mye omtalt reportasje om den mediesky milliardæren i høst. Han offentliggjorde sitt aksjekjøp i Klassekampen på Twitter i fjor og han bruker sosiale medier aktivt i profileringen av Ferd-konsernet. I 2011 gjennomførte han et PR-skup med gulljakkene fra det Ferd-eide selskapet Swix under Ski-VM. Medieeksponeringen var massiv - hver dag under ski-festen i Oslo. Han gjør seg bemerket med slagkraftige meldinger på Twitter med jevne mellomrom. Slik som denne: «75 kroner for en lunken Tuborg. Tror de jeg er milliardær? Ikke rart denne sjappa sliter.»

Om kåringen sier Andresen dette til Kampanje:

- Jeg er litt ambivalent til dette. Jeg føler at det er høyst ufortjent, sier Andresen i en kommentar til Kampanje.

Etter en tenkepause kommer han til at han skal ta kåringen i beste mening:

- Det er jo hyggelig. Jeg håper det er et positivt fortegn. Her er vel greia at man har brukt kommunikasjon til å stå for noe, fremme en sak, sier han.

I et intervju med Kampanje magasin sier Andresen at han mener norske næringslivsledere er lite flinke til å fronte sine merker. Han ankommer intervjuet iført en knallrød Swix-jakke utenpå dressen.

- Det har alltid forundret meg at ledere ikke fronter merkene sine. For eksempel på NHO-konferansen - ingen som profilerer bedriften eller produktene sine. Det er helt merkelig. Jeg kommer selvsagt i Swix-jakka. Jeg vet jo at alle ansatte i Swix vil se meg i den jakka, sier han.

Norges fjerde rikeste mann kan ikke beskyldes for å være overeksponert i mediene. Som regel takker han nei til forespørsler. Bortsett fra når det er er sære eller små publikasjoner.

- Jo særere jo bedre, sier Andresen.

Totalt kom det inn over 1600 stemmer i kåringen av «Årets Medienavn 2011» på Kampanje.com. De ni andre kandidatene var: Kristin Skogen Lund (Telenor), Harald Stømme (TVNorge), Thor Gjermund Eriksen (A-pressen), Kjetil Try (Try Reklamebyrå), Hans Kristian Amundsen (Statsministerens kontor), Åsne Havnelid (SkiVM 2011), Live Nelvik (NRK), Trond Bentestuen (DNB) og Alexandra Beverfjord (Dagbladet).

Andresen vinner tittelen med god margin foran kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen fra DNB. Se listen over topp fem-plasseringer i Kampanje magasin.

Les også intervjuet Kampanjelunsjen i Kampanje magasin der Johan H. Andresen snakker om sin bruk av sosiale medier, om Ferd-satsingen, om hvorfor han er så mediesky, om mulige medieinvesteringer og hva han tenker rundt Telenor/ TV 2-saken.

I 2010 var det Harald Eia som ble «Årets Medienavn», mens det i 2009 var Eyvind Hellstrøm som fikk tittelen. I 2008 var det «Du» og i 2008 var det Håvard Melnæs.

Ikke abonnent? Les mer om ordinært abonnement her .

Har du iPad? Bestill digitalt abonnement her!